20+ Dokumentasi Berkebun sing Inspirasi lan Gratis

Aku ora ngerti babagan sampeyan, nanging aku kepengin banget nggawe video lan dokumenter ngolah kebon.



Ana dadi macem-macem cara kebon lan akeh ilmu ing YouTube saiki pancen angel ora dadi ketagihan. Ditambah maneh, kabeh wong nuduhake kabeh informasi iki kanggo gratis !

Ing kene ana sawetara kebon lan tukang kebon sing menehi inspirasi, uga sawetara dokumenter lawas sing angel ditemokake, nanging dikemas karo informasi ngolah kebon sing apik banget.



Tulung tulis komentar supaya aku ngerti dokumenter utawa video favorit sampeyan, lan yen ana video sing dijupuk offline - aku pengin iki dadi sumber kebon sing terus berkembang.

Waluh Gedhe Bill (Dokumentasi Waluh Raksasa)



Kabeh babagan Bill Foss, petani legendaris waluh raksasa . Yen sampeyan kepingin weruh kepiye carane tuwuh sayuran raksasa, iki katon apik ing jagad kasebut.

Kajaba iku, yen sampeyan pengin ndeleng Bill nyebul labu nganggo bahan peledak, selaras.

spektrum kebak sing paling apik

Taman Ruth Stout

Ruth Stout dikenal minangka 'Mulch Queen' lan nindakake mulsa kebon permanen, ngirit atusan jam anggone ngolah kebon nalika nambah lemah saben taun. Dheweke duwe kebon sayuran 45'x50 ′ ing endi dheweke tuwuh sayuran sajrone rong wong taun kepungkur lan ujar manawa '... suwene wis ora ana ing supermarket luwih saka 14 taun.' Dheweke nindakake kabeh karya kasebut tanpa nate nate ditindakake kerja ing kebon sawise jam 11 esuk.



Dheweke umur 96 taun lan nulis Kepiye Cara Nggawe Jempol Ijo Tanpa Sakit Punggung lan Berkebun Tanpa Pakaryan: Kanggo Tuwa, Sibuk, lan Indolent.


Ora Dig karo Charles Dowding ing Homeacres

Charles Dowding minangka bandha kebon ing Inggris, kanthi pengalaman sing akeh bisa digunakake ing kebon 'No Dig', ing kana dheweke ora ngolah utawa nggali kebone. Dheweke nggunakake akeh kompos lan mulsa kanggo nggayuh iki lan kebon minangka sawetara sing paling apik - lan produktif - sing durung tau dakdeleng.

Sawetara buku Charles sing paling populer kalebu:


Cara sing Luwih Sederhana: Krisis minangka Kesempatan



Cara sing Luwih Sederhana minangka dokumenter dawa-dawa sing ngetutake komunitas ing Australia sing teka bebarengan kanggo njelajah lan nduduhake cara sing luwih gampang kanggo nanggepi krisis global. Sajrone taun klompok kasebut mbangun omah cilik, nandur kebon sayuran, praktik urip sederhana, lan nemokake tantangan urip ing komunitas.


Alas Panganan Permakultur umur 23 taun sing subur

Ing kutha cilik Riverton ing sisih ngisor Pulo Selatan Selandia Baru ana alas panganan Robert lan Robyn Guyton sing umur 23 taun. Properti seluas 2 hektar wis diowahi saka lahan sing diabaikan dadi ekosistem wit-witan asli lan eksotis sing berkembang ing endi manuk lan serangga akeh banget. Robert lan Robyn minangka inspirasi gedhe kanggo kita, ora mung kanggo pendekatan sing apik kanggo ngobati lahan lan nyimpen wit-witan lan wiji warisan, nanging uga pengaruh sing ditrapake kanggo komunitas lokal.


Wiji saka Permakultur - Permakultur Tropis

Film interaktif babagan permakultur ing wilayah tropis. Kanthi pendhidhikan lan inspirasi minangka utas utama sing mbukak sajrone dokumenter jam-setengah-setengah iki. Tampilan sing apik babagan cara nggawe permakultur bisa digunakake ing lingkungan tropis.


'Lokal KALUBRAN' - Dokumenter Panganan Berkelanjutan

Iki critane wong loro, Justin Cantafio lan Ryan Oickle, sing lelungan lan sukarela ing 10 peternakan organik cilik. Iki minangka gambaran jero babagan cara ngasilake panganan, apa sustainable utawa ora, lan kepiye cara supaya bisa nyedhaki sistem panganan sing luwih lokal.


Nggawe Taman Sayuran Organik Heirloom Mulai Rampung

Yen sampeyan wis kepingin weruh kepiye cara milih saka 'ora ana kebon' menyang kebon sayuran organik sing wis diprodhuksi pusaka, iki minangka video kanggo sampeyan.

Ing njero film lengkap babagan kepiye wong nggawe luwih saka 1,300+ pon panganan kanggo nyoba pertama kanggo ngolah sayuran.


Peternakan Urban: Entuk $ 75,000 ing 1/3 Acre ing Tetanggan

Curtis Stone minangka petani kutha sing nggawe tani urip ing pekarangan sing wis diowahi. Dheweke nggunakake jaringan pekarangan sing disebar ing kampung halamane ing Kelowna, British Columbia lan wis ngrintis kepiye carane nggawe tani kutha dadi profesi sing duwe bathi kanggo akeh petani ing saindenging jagad. Bukune, Petani Kutha: Tumbuh Panganan kanggo Bathi ing Tanah sing Disewa lan Dipinjam nuduhake petani sing anyar lan kepengin duwe dalan sing realistis kanggo bathi ing lingkungan kutha.


Hidcote: Taman kanggo Kabeh Musim

Film dokumenter iki kalebu babagan Hidcote - taman Inggris sing paling berpengaruh ing abad kaping 20 - lan Lawrence Johnston, jenius enigmatis sing ana ing mburi kasebut. Hidcote minangka taman pertama sing dijupuk dening National Trust, sing ngentekake 3,5 yuta pon ing program restorasi utama.

Nganti saiki, ora ana sing ngerti babagan Johnston sing ndhelik lan mandhiri. Dheweke nyimpen sawetara, yen ana, nyathet babagan konstruksi Hidcote, nanging tukang kebon saiki, Glyn Jones, nggawe misi pribadi kanggo nemokake babagan wong sing bisa diwedharake babagan carane, ing wiwitan abad kaping 20, Johnston arep nggawe kebon sing duwe perancang inspirasi ing saindenging jagad.


Taman Jepang sing Apik

Jepang duwe macem-macem gaya kebon: wiwit kebon teh, kebon garing Zen Buddhism, nganti kebon kanthong warga kutha. Tamu tamu ing film iki yaiku Takahiro Naka, profesor sejarah kebon sing melu aktif ing desain taman lan proyek restorasi ing saindenging negara.


Jendhela Impen: Renungan ing Taman Jepang

Rasakake lelungan sing apik banget liwat sawetara kebon sing paling apik ing donya. Terkenal kanthi kaendahane, kebon Jepang dadi retret supaya masarakat nemokake maneh alam donya luwih saka 1.000 taun. Dream Window mbukak rahasia kebon klasik lan kontemporer Jepang, kalebu Kuil Moss legendaris Saiho-ji, Shugaku-in lan Katsura Imperial Villas, lan Balai Sogetsu.


Japan Satoyama | Petugas Water Secret

Satoyama minangka istilah Jepang sing ditrapake ing zona tapel wates utawa wilayah ing antarane bukit gunung lan lahan rata sing bisa dipanggang. Sacara harfiah, sato tegese lahan sing bisa dipangan lan bisa dipanggoni utawa omah, lan yama tegese bukit utawa gunung. Satoyama dikembangake kanthi pirang-pirang abad suwene panggunaan pertanian lan kehutanan.


Lisensi kanggo Farm

Dokumenter sing njelajah peran ilmu, kelestarian, lan keamanan panganan ing pertanian modern, nyengkuyung para petani supaya bisa ngupayakake hak peternakan.


Kepiye Tanduran Komunikasi & Mikir

Film dokumenter BBC babagan cara komunikasi lan mikir tetanduran - kaya judhule! Nanging yen sampeyan durung nate nate nggatekake ide-ide sing ana ing mburine komunikasi tanduran, mula iki bakal dadi nonton sing mbukak mripat lan nyenengake.


Babagan Tanduran Babagan

Nalika mikir babagan tetanduran, kita ora asring nggandhengake istilah kaya 'prilaku', nanging ekologi tanduran eksperimental JC Cahill pengin ngganti. Profesor Universitas Alberta negesake manawa tanduran nindakake tumindak lan nyebabake apa-apa kajaba urip dhewekan lan sedhih. Tanduran Babagan Tanduran Babagan mulang babagan kabeh tetanduran luwih cerdas lan luwih interaktif tinimbang sing kita pikirake!


Sihir Jamuran

Profesor Richard Fortey nggoleki kerajaan jamur sing apik lan biasane didhelikake. Wiwit lair sing luar biasa, liwat urip ing jero lemah sing rahasia nganti mati eksplosif pungkasan, Richard ngumumake jagad sing luar biasa sing sawetara wong ngerti utawa ngerti sejatine - nanging kabeh urip ing Bumi gumantung banget.


Backyard Aeroponics: Farm mandhiri kanggo Wisconsin Cold

Benjamin Staffeldt tansaya gedhe ing peternakan lan makarya ing pusat kebon dadi, nalika dheweke lan garwane, Sara pindhah menyang omah sewaan (dupleks), wajar yen dheweke pengin miwiti ngolah kebone kebon (bareng). Dheweke wiwit nganggo kontainer lan banjur tuku griya ijo kit kanggo nambah musim lan adol menyang supermarket lan restoran lokal, nanging tagihan pemanas kanggo pertanian nalika musim salju Wisconsin (kanthi suhu paling murah -70 ° F) dadi bathi .

Internet Peternakan: Backyard Aquaponics adhedhasar Arduino

Rik Kretzinger tansaya gedhe ing peternakan wit Natal lan nate kuliah ing taun hortikultur, nanging dheweke angel banget golek rewang minangka petani cilik mula kerja kanggo kerja liyane.

Sawetara taun kepungkur, dheweke wiwit mikir karo akuaponik (penangkapan ikan + hidroponik), sensor lan mikrokontroler open source Arduino kanggo nggawe kebon otomatis sing bisa nyaingi peternakan komersial.


FarmBot: Robot Backyard Back Source kanggo Taman Otomatis Kanthi Lengkap

Ing pekarangan ngarep omah Rory Aronson ing San Luis Obispo (sing dienggo bareng karo 9 kanca sakamar), ana robot sing ngurus kebon, nyiram, nyapih lan nyoba alas- nalika dheweke ngontrol saka telpon. FarmBot sing diarani 'mesin tani presisi otomatis sumber terbuka' kanggo manungsa. https://farmbot.io/