27 Jinis Brokoli Sampeyan Kudu Tumbuh

Navigasi Cepet

Apa sampeyan ngerti manawa ana macem-macem jinis brokoli? Sampeyan bisa uga ndeleng sayuran ing toko kelontong lokal utawa pasar petani sing katon samar kaya brokoli nanging rwaning, kulit, ijo padhang, ijo-biru, utawa malah katon kaya fraktal. Variasi ukuran lan tampilan kasebut uga ateges beda-beda, saya suwe saya rame brokoli.

Kabeh jinis brokoli lan hibrida brokoli iki kalebu bagean saka Brassica oleracea spesies, sing uga kalebu kubis, kembang kol, kale, tunas Brussels, kohlrabi, sayur-sayuran collard, lan liya-liyane. Yen sampeyan ora ngerti babagan sayuran salib kaya aku, waca babagan macem-macem jinis brokoli lan kualitas sing unik.

carane tuwuh ibu ing ilat ukum

Brokoli Calabrese

Calabrese minangka kabeh sing dianggep
Calabrese minangka kabeh sing dianggep 'brokoli ing mripat pikiran nalika ngrungokake tembung kasebut. Sumber:



Gunung brokoli sing sampeyan deleng ing toko biasane umume macem-macem brokoli Calabrese, utawa brokoli khas ( Brassica oleracea ing pundi Italia ). Iki dijenengi Calabria, sawijining wilayah ing Italia sisih kidul (mikir jempol lan tungkak boot Italia).

Brokoli calabrese mbentuk endhas tengah gedhe kanthi kembang sing ketat, alias kembang cilik. Batang kembang sing kenthel, iki menehi tandha brokoli khas; katon kaya wit cilik! Yen sampeyan kepengin tuwuh macem-macem sing kondhang iki, tuwuh ing zona 3-10 lan bisa tahan adhem. Umume varietas Calabrese terus ngasilake tunas sisi wit mini sawise sampeyan panen endhas tengah, mula ngarepake jendela panen sing dawa.



Jeneng Dina Kanggo Kedewasaan Katrangan Endi sing arep dituku
Angin Biru60 dinaHibrida Varietas brokoli awal sing akeh ngasilake tanduran kanthi godhong biru cahya sing unik lan endhas sing kandhel. Sisih panen tunas suwene suwene. Tuku wiji
Belstar66 dinaHibrida Kompak, tanduran 16-20 inci kanthi endhas 6-8 inci, biru-ijo. Sawise endhas kepala dicopot, terus panen tunas sisih. Tuku wiji
Waltham 2965-75 dinaPolinasi terbuka lan tuwuh apik ing Zona 3-9. Dikenal kanthi produktivitas dhuwur lan akeh tunas samping sawise panen utama. Tanduran kompak. Tuku wiji
Calabrese60-90 dinaPusaka sing diserbuki kanthi terbuka Tanduran sing dhuwur, 30-36 inci kanthi endhas ijo kebiruan-ijo peteng 5 inci. Tunas sisih akeh. Tuku wiji
Takdir89 dinaHibrida Tanduran kerdil, 12-18 inci, sing ngasilake endhas bunder. Tahan panas. Varietas brokoli iki ora ngasilake tunas. Tuku wiji

Brokoli Sprouting

Macem-macem sing enak, manis sampeyan bisa terus-terusan bisa milih
Macem-macem sing enak, manis sampeyan bisa terus-terusan bisa milih. Sumber:

Brokoli tunas ( Brassica oleracea ing pundi Italia ) minangka tanduran sing dawa, godhong lan gagah kanthi floret siji lan ora endhas tengah. Rada luwih pait tinimbang brokoli khas, godhong, gagang, lan floret bisa dipangan. Nalika nggoleki varietas kanthi online, sampeyan bakal nemokake informasi babagan kecambah brokoli, sing ditandur winih brokoli sing ditandur sawetara dina banjur ditambahake ing salad lan roti isi. Kecambah enak nanging beda banget karo brokoli tunas.

Brokoli sprouting umume ditandur nalika musim gugur lan ditumpuk ing musim semi kanggo panen. Suhu adhem nganti 6 nganti 8 minggu (udakara 50 ° F / 10 ° C) dibutuhake kanggo ngasilake floret. Overwintering bisa uga katon minangka komitmen sing angel banget, nanging panen awal musim semi disambut sawise musim salju sing dawa!

Jenis utama brokoli tunas yaiku ungu lan putih. Sanajan ungu jelas nalika mentah, brokoli tunas ungu dadi ijo nalika mateng. Brokoli tunas putih duwe floret putih lan rasa sing luwih alus lan luwih legi tinimbang macem-macem ungu. Brokoli sprouting putih luwih umum ing Inggris nanging popularitase saya akeh ing A.S.

apa aku bisa nggunakake kliping suket minangka mulsa
Jeneng Dina Kanggo Kedewasaan Katrangan Endi sing arep dituku
Burgundy37 dinaPusaka pusaka. Floret ungu lan batang wungu ijo kanthi godhong luwih sithik tinimbang varietas liyane. Tuku wiji
Santee80-115 dinaHibrida Batang ijo nganggo kembang wungu. Tandur ing musim semi kanthi awal kanggo panen musim gugur utawa minangka potong musim salju ing wilayah sing entheng. Tuku wiji
Geni Abang140 dinaHibrida Floret kain ungu padhang. Varietas sing cocog kanggo musim panas nanging bakal mati ing suhu ngisor 20 ° F / -7 ° C. Tuku wiji
Brokoli Sprouting Putih220 dinaPolinasi terbuka Macem-macem sprouting putih. Bisa ngasilake floret kurang saka varietas ungu. Tuku wiji
Burbank220 dinaHibrida Macem-macem sprouting putih saka Inggris. Batang ijo sing langsing langsing karo kembang putih cilik. Bisa ngasilake floret kurang saka varietas ungu. Tuku wiji

Brokoli Cina

Bedane beda banget karo jinis brokoli liyane, wajan kasebut isih gedhe
Bedane beda banget karo jinis brokoli liyane, wajan kasebut isih gedhe. Sumber:

Kaya jenenge, brokoli Tionghoa ( Brassica oleracea ing pundi alboglabra ) asale saka China. Wis dikenal kanthi jeneng liyane kayata kale Cina, gai lan, kailaan, lan liya-liyane. Brokoli Cina nduwe batang sing kandel banget lan godhong ijo gedhe. Wis dingerteni rasane pait, nanging direndhem ing banyu adhem sadurunge masak nyuda kualitas kasebut.

Wektu tuwuh sing cukup sithik, antara 35 lan 50 dina, dadi sayuran sing apik kanggo ditandur ing musim semi utawa musim panas kanggo panen musim gugur, utawa ing saindenging taun ing iklim moderat. Tumis gai lan bawang putih, tambahkan saus pedhes favorit sampeyan, lan nikmati Vitamin C, K, A, asam folat lan serat!

Jeneng Dina Kanggo Kedewasaan Katrangan Endi sing arep dituku
Bocah Gedhe35-50 dinaHibrida Varietas awal anyar kanthi batang sing empuk lan super kenthel. Tuku wiji
Cahya Biru45 dinaGodhong sing kandel, nggilap lan kaya sing diandharake, gagang garing. Tanduran sing kuat terus ngasilake nalika stalks dipanen mbaka siji. Tuku wiji
Wonder Blue45-50 dinaHibrida Tanduran ijo-ijo kanthi gagang sing empuk lan garing. Alon kanggo bolt lan tuwuh kanthi apik ing iklim paling akeh. Tuku wiji
Ryokuho AKA Green Jade45-50 dinaHibrida Varietas brokoli Tionghoa awal kanthi batang 16 inci lan godhong alus. Pilihan sing apik kanggo resistensi penyakit lan tuwuh sing kuat. Tuku wiji
Suiho AKA Noble Jade utawa Emerald Green50-55 dinaHibrida Batang cekak, kandel tuwuh udakara 14 inci. Tandur ing pungkasan musim semi kanggo panen musim panas utawa pertengahan musim panas kanggo panen musim gugur. Tuku wiji

Brokoli Rabe (Rapini)



Brokoli rabe ( Brassica rapa subsp. rapa ) duwe sawetara fitur brokoli sing akrab nanging sejatine kalebu bagean saka subspesies sing padha karo turnip. Uga dikenal kanthi rapini, godhong ijo digunakake kanggo masak kaya sayuran ijo. Floret cilik, spiky, brokoli-ish ora dadi fokus. Nanging, godhong rapini sing rada pait ditampilake ing masakan Italia kidul.

Rabe brokoli tuwuh cepet banget. Digandhengake karo tuwuh sing apik, sampeyan bakal duwe prasmanan sayuran ijo sing enak wiwit awal nganti pungkasan musim.

Jeneng Dina Kanggo Kedewasaan Katrangan Endi sing arep dituku
Spigariello Gamelan21-45 dinaVarietas polinasi terbuka kanthi rasa ing antarane brokoli lan kale. Panen godhong tunggal kanggo tuwuh sing apik lan suwene ing musim iki. Tunas luwih akeh lan luwih sithik tinimbang varietas liyane. Tuku wiji
Patang puluh25-30 dinaGodhong sing akeh, rada mrico. Tuwuh kanthi cepet lan minangka salah sawijining jinis rapini paling awal. Tumbuh udakara 12 inci lan bisa sukses ing saben taun. Tuku wiji
Suwidak Nem35 dinaGodhong biru-ijo godhong kanthi floret sing luwih gedhe tinimbang varietas liyane. Zona Hardy nganti 4-10. Tuku wiji
Sangang puluh40-45 dinaKuncup sing cilik lan bebas klompok kanthi godhong sing lembut. Luwih seneng suhu sing adhem nanging bakal tuwuh ing saben taun kanthi iklim entheng. Tuwuhe nganti 18-20 inci. Tuku wiji
Macerata50-55 dinaGodhong gedhe lan succulent lan gagang sing lembut. Luwih seneng suhu sing adhem. Tuku wiji

Brokolini

Brokolini njeblug ing adegan toko nalika pertama kali dikenalake
Brokolini njeblug ing adegan toko nalika pertama kali dikenalake. Sumber:

Brokoli vs brokoli rabe utawa brokoli bayi vs Brokolini, apa bedane? Nalika rabe brokoli minangka subspesies saka turnip, Broccolini ( Brassica oleracea ing pundi italica × alboglabra) yaiku hibrida brokoli - salib antara brokoli khas lan brokoli Cina. Kadang diarani brokoli bayi, nanging iki mung kanggo referensi ukuran batang lan floret sing luwih alus. Wis sejarah super menarik , sing kalebu pembangunan sajrone pirang-pirang taun kanthi polinasi tangan, tinimbang rekayasa genetik. Jeneng 'Broccolini' malah duwe merek dagang .

Kombinasi wong tuwane sing sampurna, brokolini duwe gagang sing dawa lan langsing kanthi ndhuwur kaya kembang brokoli. Brokolini uga dikenal minangka brokoli batang sing lembut utawa asparagus wong mlarat. Kayane mirip brambang rabe nanging rasane kurang pait.

apa alangi ganja paling apik kanggo lanskap
Jeneng Dina Kanggo Kedewasaan Katrangan Endi sing arep dituku
Tanduran Brokolini25-30 dinaHibrida Panen asring kanggo tuwuh terus. Tuku tanduran
Atlantis33 dinaHibrida Asal-Usul ijo lan floret kanthi panen dhuwur lan rasa sing enak. Panen sing asring digawe nambah tambahan floret. Tuku wiji
Aspabroc50 dinaHibrida Roso entheng lan mrico. Tandur ing musim semi utawa awal musim panas kanggo panen cepet. Cut makutha pusat sing digawe kanggo nyurung pertumbuhan tambahan. Tuku wiji
Baby Aspabroc50-80 dinaHibrida Manis lan mrico. Mie rasa karo masak. Tuku wiji

Romanesco Brokoli

Jenis brokoli paling edan, romanesco katon kaya sing ora ana ing kelas geometri. Sumber:

Brokoli Romanesco ( Brassica oleracea ing pundi . Botrytis ) yaiku sedulur brokoli ijo sing padhang sing biasane padha karo fraktal. Meh mangan banget! Katon kaya salib ing antarane kembang kol ing tekstur lan brokoli ing warna, mula ora nggumunake uga dikenal minangka kembang kol Roma.

Antarane kaendahan lan rasa sing entheng, Romanesco minangka pilihan sing apik banget kanggo kebon omah ing zona 3-10. Yen sampeyan pengin tuwuh sing unik lan pamula obrolan sing apik, Romanesco kanggo sampeyan.

Kanggo penggemar matematika ing njaba, jumlah spiral ing saben kepala brokoli Romanesco minangka nomer Fibonacci! Kanggo maca luwih lengkap babagan nomer Fibonacci ing Romanesco lan alam, priksa artikel iki .

Jeneng Dina Kanggo Kedewasaan Katrangan Endi sing arep dituku
Orbit76 dinaHibrida Mrodhuksi 1 pon, endhas ijo jeruk nipis. Panen luwih dhisik tinimbang varietas liyane. Tuku wiji
Puntoverde AKA 26-7078 dinaHibrida Tuwuh paling apik ing wilayah sing ora panas banget. Bisa ngilangi zona gardening sing entheng. Tuku wiji
Veronica78 dinaHibrida Jeruk nipis kanthi titik spiral. Rasa luwih enak tinimbang macem-macem kembang kol putih. Tuku wiji



Yen sampeyan rumangsa keganggu karo investasi jangka panjang sing dibutuhake kanggo tuwuh brokoli jinis Calabrese, artikel iki kebak alternatif sing enak. Lan saiki sampeyan wis ngerti cara nemokake macem-macem jinis brokoli, mula sampeyan bakal bisa ndeleng ing endi wae!

Apa macem-macem brokoli sing sampeyan pompa nyoba? Gunakake komentar utawa nuduhake artikel karo kanca!