Mors Corsican: Tuwuh lan Care kanggo Mentha Requienii

Navigasi Cepet

ing ngendi tuku wiji pusaka kanthi lokal

Digodha kanggo tanduran mint tutup lemah ing kebon sampeyan, nanging ora yakin kepiye carane ngurus?



Selehake kuwatir kasebut! Mint Korsika minangka salah sawijining tutup paling gampang kanggo tanduran lan ngrawat. Wangun karpet datar godhong ijo sing padhang cilik, paling cilik saka minter lan wangi mint sing kuat sing bakal ngetutake nalika mlaku ing kebon.

Kanggo ngerti cara ngurus tanduran bantalan lilac iki lan apa masalah sing sampeyan alami sajrone proses, priksa pandhuan perawatan lengkap.

Ringkesan

Mors Korsika
Godhong ijo cilik sing apik banget ing tanduran sing nyebar iki.
Jeneng Ilmiah: Mentha requienii
Jeneng umum: Mint Korsika
Jinis: Herbaceous perennial
Kulawarga: Lamiaceae
Asal: Sardinia, Montecristo, Corsica
Zona: 6 nganti 9
Dhuwur: 4 '
Penyebaran: 6-12
Wektu Bloom: Juni nganti Agustus
Kembang: Lilac sing apik lan alus
Sun: Kanthi sunar srengenge
Banyu: Kelembapan, lemes banget
Lemah: Akeh jinis lemah sing bisa digunakake

Mentha requienii minangka jeneng ilmiah kanggo mint Korsika. Iki minangka groundcover mint sing tuwuh sithik lan asli saka Corsica, Sardinia, Prancis, lan Italia daratan.



Yen sampeyan lagi golek tanduran sprei kanggo digunakake ing lanskap, groundcover ngisor sing kurang lan nyebar iki minangka pilihan sing cocog. Apike dipikir lan duwe aroma minty sing apik. Kanthi gampang bisa ngatasi lalu lintas sikil lan tuwuh ing wilayah sing teduh.

Mentha Requienii cocog banget kanggo ngisi watu lan jalur sing mlaku. Tlatah lemah bisa beku ing iklim sing angel nanging winih ing musim semi.

Kembang Lilac Mint
Kembang lilac / daun mau sing nyata ing tanduran mint iki apik banget.

Mint Korsika duwe godhong ijo sing padhang sing kluster bisa ditampilake kaya lumut. Dhuwuré sing cilik katon kaya karpet ing sacedhake watu sikil sampeyan. Kembang mauve cilik katon ing wiwitan wulan musim panas saka wulan Juni nganti Agustus, menehi aroma peppermint kanggo nyegerake nalika dina panas. Yen sampeyan nandur groundcover mint ing iyub-iyub sebagean kanthi lemah sing apik, mula bakal tuwuh tanpa menehi alangan.



Sampeyan bisa nandur ing wadhah lan digunakake kanggo keperluan kuliner utawa percikan dekorasi njero ruangan sing ijo lan mint. Snip godhong kanggo ditambahake ing ombenan sing adhem lan adhem lan roti sing dipanggang kanggo menehi rasa minty sing kuat.

Perawatan Mint Korsik

Perawatan cepet lan gampang kanggo nutupi lemah ijo sing apik banget.

Tanduran mentha umume ora mbutuhake upaya liyane kajaba ngurus kebutuhan pokok kaya nyiram lan nyubur. Dheweke dadi petani sing kuat, asring nyebar kaya wong edan.

Cahya

Tlatah mint ing Korsika bisa tuwuh kanthi apik ing warna tartamtu. Nalika bisa ngidinke cahya kebak, luwih becik cahya daplap.



Yen sampeyan manggon ing wilayah sing udan salju gedhe lan suhu sithik, groundcover mint sampeyan bakal beku. Nanging nalika spring cedhak lan es wiwit lebur , winih dhewe lan tuwuh maneh.

Sampeyan uga bisa nglindhungi saka suhu pembekuan kanthi entheng nutupi mulch .

Banyu

Tanduran mint korsika duwe kabutuhan banyu sedheng. Sampeyan kudu banyu kanthi rutin supaya lemah tetep lembab, luwih-luwih nalika mangsa panas lan panas.

Ing mangsa adhem, tingkat mudhun banyu. Menapa malih, kirang nyiram nalika musim salju bisa mbantu lemah garing sithik, bisa nyegah beku sing luwih parah.

Overwatering bisa nyedhiyakake oyot kanggo serangan jamur. Kanthi mint, sampeyan kudu bener ing 'titik manis' kanggo siraman - ora kakehan, ora kakehan.

Lemah

Kaendahan tanduran Mentha yaiku kemampuan kanggo tuwuh kanthi macem-macem jinis lemah, yaiku normal, wedhi utawa lempung. Sing nggawe panyebaran sregep - bisa ngidinke lemah sing akeh tanduran ora bisa, mula bisa njupuk kebon sing paling gedhe yen ora dikepengini.

Pupuk

Wektu paling apik kanggo pupuk yaiku awal musim semi. Sampeyan bisa nggunakake siji sendok teh pupuk larut banyu, alon-alon. Priksa manawa kanggo banyu kanthi apik sawise pupuk.

Ati-ati karo frekuensi lan jumlah pupuk… kakehan bisa mateni tanduran sampeyan. Ora perlu akeh kanggo maju.

Repotting

Tumbuk mint iki ing kontainer cukup langsung. Nyatane, paling tukang kebon kuliner mung tuwuh mint ing wadhah amarga cenderung nyebar.

Mesthine, minangka tanduran groundcover, pancen asil sing dikarepake! Kanggo repot, cukup ukuran nganti 1 ″ lan isi papan kosong ing campuran potting sing seger lan bermutu .

Propagasi

carane nggawe omah kaca pvc

Propagasi miturut divisi minangka cara sing paling gampang. Sampeyan bisa dibagi tanduran karpet dadi luwih cilik lan tanduran ing macem-macem lokasi.

Kajaba iku, mint Korsika minangka wiji mandiri lan asipat invasif. Dadi, sampeyan ora kudu nutupi wilayah nalika pisanan ditandur - bakal tuwuh dhewe lan ngisi ruangan.

Pruning

Pruning utawa pemangkasan groundcover mint paling apik ditindakake liwat rong teknik: pruning tangan lan motong.

Yen sampeyan duwe ton tuwuh ing pirang-pirang lahan, cukup dipotong kanthi setelan sing luwih murah ing mesin pemotong rumput kanthi becik.

Yen sampeyan duwe area sing luwih cilik lan bisa diatur, coba gunakake kanthi sepasang gunting snipping kanggo motong godhong sing akeh utawa ora dikarepake saka wadhah.

Masalah

Mentha requienii
Tandur ing celah ing antarane watu ing jalur sampeyan kanthi warna sing pop.

Mentha requienii arang menehi sampeyan masalah nalika nerangake hama, amarga minangka obat hama alami! Pancen duwe kecenderungan sing invasi nanging sampeyan bisa kanthi gampang ngendhaleni tuwuhan tanduran

Masalah sing Akeh

Iklim lan praktik mbanyoni bisa nyebabake tuwuhing. Tlatah sing nggawa lilac mbutuhake lemah sing lembab, tegese sampeyan kudu banyu kanthi rutin.

Nanging yen lemah soggy, bisa menehi sampeyan masalah karo oyot. Dheweke kemungkinan ngalami serangan jamur lan ngalangi tuwuhing tanduran.

Kajaba iku, cuaca sing adhem bisa nyegah tuwuhing groundcover, supaya sampeyan nganggo mint Korsika sing beku.

Sampeyan bisa nglindhungi nganggo lapisan mulsa sing lancip, utawa mung ngenteni nganti hawa panas lan rese wiwit musim semi. Yaiku siklus urip alami saka tanduran iki!

bug mabur putih ing omahku

Hama

Wangi peppermint sing kuwat kanggo mint bisa nyegah hama lan serangga. Sampeyan bisa uga nemoni tungau laba-laba ing karpet kaya lumut saka wektu ke wektu.

Kanggo ngatasi mites, gunakake teknik manual nyemprotake tanduran tinimbang nggunakake pestisida.

Sampeyan uga bisa nggunakake lenga wiji neem kanggo ngilangi tungau laba-laba.

Penyakit-penyakit

Mint Korsika ora rentan kena penyakit. Sampeyan mung kudu nggoleki oyot. Dheweke bisa rusak amarga kakehan banyu lan lemah sing kurang banyu.

FAQ

Mangkene sawetara pitakon sing asring ditakokake babagan ground ground mint ing Korsika dening tukang kebon.

P. Sepira kerepe aku kudu pupuk mint Korsika?

A. Iki minangka pakan ringan. Sampeyan mung kudu nyubur kanthi jumlah winates ing musim semi. Sampeyan bisa nggunakake pupuk sing larut ing banyu.

Q. Apa toleransi lalu lintas sikil?

A. Ya, bisa ngidinke level lalu lintas sikil medium.

P. Apa bisa garing yen aku ora asring nyiram tanduran?

A. Ya, iku sensitif banyu. Sampeyan perlu mbanyoni kanthi rutin supaya bisa urip.

cara nandur jamur kerang ing omah

Yen sampeyan lagi golek groundcover kanthi kabutuhan banyu sing kurang kuat, coba tanduran bayi nangis … Iku ayu lan rada gampang dirawat.


Apa sampeyan nandur ing njero ruangan ing kontainer kanggo kebon pawon, utawa nglintasi dalan lan sudhut taman, tutup lemah ijo sing garing iki bakal mambu kebon sampeyan lan katon luar biasa.