Gardening Sepuh: Tuwuh Apik Kanggo Taun Emas sampeyan

Navigasi Cepet

Yen wis tuwa, sampeyan bisa uga rumangsa ora gelem ngeculake kebon sing paling disenengi nalika kegiatan fisik dadi luwih angel. Gardening sepuh bisa uga katon angel banget. Nanging aja nyerah!



Kanthi bantuan alat lan tips sing migunani banget, sampeyan bisa terus kebon nganti pirang-pirang taun. Nalika ngolah kebon bisa nyedhiyakake pawon karo sayuran lan woh-wohan sing enak, ing kasus warga tuwa, mupangat tambahan kanggo ngolah kebon dadi luwih penting.



Keuntungan Gardening Tuwa

Potong produk
Gardening ngrangsang pikiran lan awak. Sumber: bungah99

Kaping pisanan lan penting, ngolah kebon minangka olahraga sing apik banget supaya sampeyan bisa pindhah.

apa sampeyan bisa ngombe tanduran nganggo banyu sulingan?

Studi ditampilake sanajan aktivitas fisik sing sithik ing wong tuwa bisa nambah umur kanthi dramatis, uga bisa ningkatake kualitas urip kanthi sakabehe. Apa sing bisa ditindakake kanthi apik tinimbang kegiatan sing wis disenengi kaya ngolah kebon?



Keuntungan positif sing ana gandhengane karo ngolah kebon minangka wong tuwa ora mung winates sajrone urip kanthi luwih dawa lan kepenak. Saliyane mupangate yen seneng-seneng lan pinter finansial, ngolah kebon kanggo para wong tuwa uga entuk pirang-pirang cara.

Keuntungan Kanggo Awak

Tanduran sepuh

Mlaku ing kebon minangka jinis sing apik banget terapi fisik lan olahraga . Saben gerakan sing sampeyan lakoni nalika ngolah kebon nggawe kekuwatan, keluwesan, ketahanan, lan kapasitas aerobik. Dampak sing kurang uga.

Dadi metu ing srengenge mbantu awak ngasilake luwih akeh vitamin D. Vitamin D pancen penting banget kanggo kesehatan tulang lan sistem kekebalan awak. Cukup aja lali nganggo sunscreen!



Bisa nyuda kasempatan yen sampeyan ngalami osteoporosis . Olahraga rutin bisa nguatake balung lan sistem otot sampeyan. Asupan vitamin D sing saya tambah saka srengenge bisa nambah semangat.

Uga, ngolah kebon nyuda kemungkinan serangan jantung utawa stroke . Kasunyatane, ing antarane klompok umur 60+ taun, ditampilake nyuda bebaya serangan jantung utawa stroke nganti 30% ing panliten iki diterbitake dening British Journal of Sports Medicine.

Kekuwatan tangan lan kekuatan jiwit ditambah apik , uga. Wong sing kebon rutin nemokake tangane luwih trampil mengko tinimbang wong sing ora nindakake. Panliten iki , rampung ing Universitas Negeri Kansas, uga negesake manawa ngolah kebon bisa nambah kapercayan para tukang kebon sing luwih tuwa.

Keuntungan Kanggo Pikiran

Tanduran siraman



Gardening minangka ngredhakaké stres . Siji sinau rampung ing Walanda nemokake yen, yen dibandhingake karo bentuk istirahat liyane kayata maca, ngolah kebon banget ngatasi stres.

Tingkat serotonin sing luwih dhuwur wis dilaporake saka kebon biasa, uga a nyuda depresi lan kuatir . Lemah iki diisi karo macem-macem bakteri, lan salah sawijine, Mycobacterium Vaccae, bisa uga tumindak minangka antidepresan alam.

TO sinau rampung ing London ing pasien kanker nuduhake manawa wong sing diwenehi bakteri lemah iki uga uga duwe perawatan kualitas urip sing luwih apik sajrone kemoterapi. Dheweke luwih seneng, luwih santai, lan duwe fungsi kognitif sing luwih apik tinimbang sing ora duwe aditif bakteri.

Pasien demensia uga entuk manfaat. Terapi hortikultura mbantu pasien sinau katrampilan anyar lan pulihake katrampilan sing ilang . Uga mbantu nambah memori , nambah rentang perhatian , nyuda frustasi lan nesu , negesake rasa tanggung jawab , lan nambah interaksi sosial .

Panliten iki nyathet akeh manfaate sisih liyane kanggo wong sing ngalami demensia utawa Alzheimer sing uga narik kawigaten.

Lan yen kabeh ora cukup, iku maringi hadiah . Sampeyan ora mung kepenak nalika panen pametune dhewe, nanging sampeyan bisa nambah saka ndeleng tanduran sing tuwuh lan tuwuh.

Iki cukup signifikan, nyatane NASA nyengkuyung staf ing stasiun ruang angkasa kanggo nandur tanduran . Dheweke nemokake nyuda kasepen , nyuda rasa kasepen , lan nyuda stres .

Nyadari kabeh efek positif saka kebon mung menehi motivasi luwih lanjut kanggo hobi sing wis sampeyan kenal lan tresnani. Nanging minangka tukang kebon senior, ngerti tips lan alat sing bener bisa nggawe prabédan nalika entuk manfaat saka kebon lan kesehatan sampeyan.

Tips Berkebun Sepuh

Potong trimmer digunakake

Sampeyan bisa uga ora duwe kekuwatan lan keluwesan sing padha karo mbiyen, nanging ora ateges sampeyan kudu mandheg ngolah kebon. Nggunakake tips ing ngisor iki bakal njamin sampeyan lan kebon tetep urip subur ing taun ngarep.

  • Gunakake a trellis utawa kebon vertikal kanggo ngenthengake prelu mbengkong utawa mbungkuk
  • Mbangun dhuwur kasur nginggil sing ngidini sampeyan lungguh ing sisih nalika kebon
  • Lungguh ing dhingklik tinimbang tumungkul utawa jongkok kanggo nindakake tugas ing lemah
  • Piranti sing nganggo gagang sing luwih dawa bisa nyuda kebutuhan kanggo mbengkongake lan nyedhiyakake tambah pengaruh
  • Aja nganti paling gedhe dina ing wayah awan kanthi kebon ing wayah esuk utawa sadurunge wayah surup
  • Ngombe banyu akeh supaya tetep hidrasi
  • Nganggo sandhangan lengen sing entheng, kanggo nglindhungi goresan lan potongan sing bisa diobati kanthi alon
  • Coba hidroponik utawa solusi njero ruangan liyane supaya ora kebon ing omah kanthi nyaman
  • Gunakake tape utawa cat warna kanggo mencorong gagang alat lan supaya luwih gampang ditemokake
  • Nganggo sunscreen kanggo nglindhungi kerusakan kulit
  • Ganti tugas kebon sing luwih gampang lan angel kanggo nyambutgawe mandheg suwene

Saliyane trik ing ndhuwur, disaranake uga milih tanduran sing bisa ngidinke ditinggalake ing piranti dhewe. Yen sampeyan kudu ngliwati dina utawa kene, sampeyan ora bakal menehi kompromi kesehatan lan sukses ing kebon sampeyan.

Nanging sampeyan ora kudu mandheg ing kana. Kanthi nyakup sawetara peralatan khusus sampeyan bisa nggawe luwih nyenengake lan nyenengake!

obat ing omah kanggo kupu putih ing tanduran

Piranti Gardening Kanggo Lansia

Kanthi milih barang sing cocog kanggo di kebon, sampeyan ora mung bisa nambah wektu ing kebon, nanging uga kesenengan pribadi. Lan sampeyan uga bisa nambah panen kebon!

Menyang Vertikal

gaya panata sepatu
Coba tambah nggunakake persiyapan tanduran pagar supaya sampeyan ora bisa mlengkung. Sumber

Akeh sayuran kayata timun, melon, lan kacang buncis bisa tuwuh kanthi apik ing trellis. Kajaba iku, njaga lan patroli tanduran kanggo hama luwih gampang lan bisa ditindakake nalika ngadeg.

Yen wis teka panen, sampeyan bisa langsung motong saka trellis lan nyelehake menyang kranjang tanpa mlengkung. Iki ngirit bali nalika sampeyan nyimpen stok.

Kajaba iku, ngolah kebon vertikal bisa ditindakake meh ing endi wae sampeyan duwe tembok utawa pager sing sunar kanthi nggunakake taneman pager . Elinga manawa struktur apa wae sing sampeyan pilih kudu cukup kuat kanggo nyengkuyung ora mung bobote tanduran nalika miwiti, nanging uga wis diwasa.

Salah siji pilihan sing gampang lan populer yaiku nggunakake tanduran kebon vertikal berjenjang kaya Tanduran Pak Stacky iki . Sampeyan bisa nyelehake ing bench utawa struktur njaba liyane. Iki uga bisa nuwuhake urip ing omah sing bisa njaluk perhatian sing dibutuhake banget.

Pilihan liyane yaiku njupuk ruang vertikal sampeyan ing njero omah. Taman tembok sing urip kaya iki Kit wiwitan Vertibloom ngidini sampeyan ngowahi tembok kanthi sinar matahari langsung menyang kebon sing kebak woh-wohan lan sayuran.

Bayangake yen sampeyan bisa tomat mung telung kaki saka papan sing sampeyan masak. Saiki gardening kanthi gaya!

Kebon sing luwih Dhuwur Kanggo Kenyamanan

Mundhung Ditingkat karo Bangku Wis Ndhuwur
Coba amben sing diangkat karo bangku sing dibangun kanggo kenyamanan nalika kebon. sumber

Ranjang taman sing dibesukake ngidini sampeyan nandur saka level sing luwih dhuwur tanpa nyelehake punggung lan pundhak sampeyan ing posisi sing kompromi. Kanggo tugas sing angel kaya ngilangi lan panen, iki bisa nggawe prabédan ing jagad iki.

Mbangun kayu dhewe minangka pilihan sing murah lan awet. Rencanakake ing endi amben bisa ngakses langsung menyang srengenge paling ora saben dina. Kajaba iku, amben amben jembaré nganti telung kaki - luwih jembar manawa angel diatur. Rencanakake apa sing pengin ditanam lan dibangun khusus kanggo kabutuhan.

Ana macem-macem macem-macem mundhak rencana amben mung ngenteni dibangun. Nanging yen sampeyan luwih seneng sing luwih gampang, sampeyan bisa uga milih kit amben sing diangkat. Iki Tanduran kasur sing wungu saka Greenes Fence duwe sikil, mundhakake kebon sampeyan kanthi dhuwur sing bisa ditindakake.

Padding Kanggo Dhengkul Sampeyan

Ohuhu taman tumungkul

carane ngresiki alat sing teyeng banget

Yen sampeyan kudu ngoptimalake ruang kebon tingkat ngisor, lutut dadi pilihan sing jelas.

Kanthi bantalan empuk kanggo dhengkul, mudhun ing level tanduran dadi luwih nyata lan bisa ditindakake. Salajengipun, piranti kasebut bisa ngemot alat lan kabutuhan penting kanggo mesthekake yen ora prelu golek gunting utawa bungkus wiji sing ilang.

Favorit pribadi yaiku Ohuhu taman tumungkul . Yen sampeyan ora digunakake kanggo nggarap level dhasar, sandhal terus dadi kursi kanggo sampeyan lenggah ing antarane tugas! Gagang bisa mbantu nyengkuyung bobote, lungguh utawa nyoba kanggo ngadeg maneh.

Nggolek opsi liyane? Priksa babagan iki kanggo nemokake sing apik jog kebon kanggo wong tuwa .

Nggulung Taman Sampeyan

Yen kneeler durung bisa digunakake, utawa sampeyan nggunakake paling maksimal kanggo ngolah kebon, skuter taman pilihan sing paling apik.

Kanthi kursi swiveling sing bisa diatur, lampiran kanggo alat sampeyan, lan papan kanggo ember, ing Skuter taman Gorilla Carts iku pilihan sing apik . Sampeyan bisa nggayuh saben sudhut tanduran kanthi gampang lan nulungi tugas kebon ing wektu rekaman nalika muter ing kebon kanthi nyaman.

Butuh prekara sing kudu tugas abot? Coba pikirake iki Skuter muter Sunnydaze . Iki menehi 360 derajat rotasi kursi, menehi sampeyan akses total ing sekitar sampeyan. Lan ban pneumatik bakal gampang digulung ing suket utawa mulsa sing rusak.

Sawise nggunakake, mesthine sampeyan ora pengin kebon nalika ora duwe. Iki bisa dadi alat sing apik kanggo nyuda galur!

Elingi, Umure Mung Ana Nomer

Apresiasi kebon

Nalika siyap nandur kembang sabanjure utawa panen sayuran sing enak sabanjure, aja nganti umure saya nyuda! Ngerti mupangate bakal menehi motivasi lan semangat, lan njupuk kabeh tips lan alat sing sampeyan gunakake bakal nggawe perkara luwih nyenengake, kepenak lan nyenengake.

Tanduran sepuh iku cocog kanggo awak lan pikiran sampeyan, ditambah uga mupangate liyane! Mbesuk yen ana wong ngandhani yen sampeyan wis tua banget kanggo kebon, wenehake panen sing enak lan wenehi reaksi sing regane ora bisa ngomong.


Kanthi mupangat sing luar biasa sing bisa nggawa kebon, ora kaget yen aku rencana ngolah kebon nganti tuwa. Apa sampeyan nemokake aspek sehat babagan kebon ing gaya urip sampeyan? Nuduhake crita karo kabeh wong ing komentar ing ngisor iki!