Goth Gardening: 5 Sukulen Ireng sing Bakal Coba

Ijo duwe monopoli kaya ing jagad tetanduran, saengga kita arang duwe alam ireng. Mula, succulents peteng iki mesthi narik kawigaten. Apa sampeyan dekorasi kanggo Halloween utawa nambah gaya ing kebon sampeyan, sampeyan bakal seneng succulents ireng iki.



Werna sing sregep utawa ora biasa ing succulents biasane minangka tandha stres kanggo nanggepi sinar srengenge. Amarga iku, luwih akeh nandheske tanduran kanthi menehi cahya, mula bakal tuwa warna. Nanging aja kuwatir, succulent sampeyan bakal apik yen kabutuhan dhasar wis dicukupi.

Kanggo nggawe succulents sing peteng katon apik, gunakake kanggo nggawe kontras ing ruang putih sing umume. Sampeyan uga bisa cocog karo kontainer sing lucu, kaya iki pot zebra . Apa wae sing sampeyan lakoni, 5 succulents swasana ati iki bakal menehi bayangan dramatis ing papan liyane!



Echeveria 'Pangeran Ireng'

Pangeran Ireng Echeveria
Ec 'Black Prince' apik banget lan unik.

Pangeran Ireng Echeveria sejatine kain wungu nanging wernane jero banget lan bisa dianggep succulent ireng. Godhonge sing peteng lan peteng amba lan runcing, ditumpuk ing rosette sing apik. Sukulen iki uga diarani jeneng umum 'Black Knight' lan umume bingung dadi rong macem-macem jinis.



Nalika ngurus tetanduran, Pangeran Ireng duwe kabutuhane padha karo umume sing bisa. Kudu suhu sing padhang, ora langsung lan suhu anget. Nalika mbanyoni, gunakake cara 'rendhem lan garing' kanthi lemah sing apik.

Aeonium arboreum 'Blackhead'

Aeonium arboreum Zwartkop
Aeonium arboretum 'Zwartkop' minangka succulent sing ora umum lan khas.

Jeneng julukan Black Rose Aeonium, succulent teduh iki minangka showstopper. Roket sing amba katon luwih kaya kembang tinimbang sukulen. Godhong sing peteng duwe warna abang sing jero lan dilengkapi kembang kuning ing pungkasan mangsa salju.

Wenehi mawar ireng sing subur sing wis subur, supaya oyot ora lenggah ing banyu. Supaya warna tetep peteng, lebokake ing lokasi sing sunar srengenge. Yen sampeyan manggon ing zona 9-11, Aeonium sampeyan bakal tuwuh ing njaba omah taun.

Sinocrassula yunnanensis 'Chinese Jade'

Sinocrassula yunnanensis
Nalika umume sapacrassula yunnanensis ijo, bisa uga ireng!



Jeneng kasebut bisa uga mung sithik, nanging succulent iki cilik lan gampang. Giok cina duwe godhong kenthel lan runcing sing seragam tuwuh munggah. Kabeh tanduran nyebar liwat offset, nggawe rumpun rosette runcing. Bisa ditemokake ing warna ireng lan ijo.

Kabutuhan giok Cina gampang: srengenge padhang, 'rendhem lan garing', lan hawa anget. Amarga tuwuh saka offset, gampang banget nyebarake succulent iki kanthi divisi.

Echinopsis ancistrophora 'Arachnacantha'

Echinopsis ancistrophora Arachnacantha
Echinopsis ancistrophora 'Arachnacantha' duwe pola spidery sing apik banget.

Basa liyane twister! Jeneng Arachnacantha ngatonake tampilan kaya laba-laba. Sukulen sing nggegirisi iki minangka kaktus cilik bunder sing nyusup nganggo eri spidery. Werna peteng Arachnacantha saya kuat kanthi sinar srengenge sing padhang.



Sanajan apik kanggo ditampilake ing Halloween, arachnacantha ora seneng adhem. Yen wilayah sampeyan duwe suhu beku ing musim gugur lan musim salju, simpen ing njero ruangan. Sajrone musim salju, succulent iki turu lan ora butuh perawatan sing sithik.

Sempervivum 'Ireng'

Sempervivum Ireng
Sempervivum 'Ireng' bisa uga ora ireng, nanging mesthi cedhak!

Sampeyan entuk kita, sing iki ora ireng. Nanging, pewarna ungu Sempervivum Black wungu banget kaya tanduran ireng. Saben rosette ijo padhang ing tengah kanthi godhong burgundy sing dramatis. Sampeyan bakal asring ndeleng kanthi label minangka nyenengake lan pitik ireng.

Cah ayu lan pitik iku sukul sing angel banget. Dheweke bisa ngidinke lemah sing kurang nutrisi lan kahanan garing banget. Tanduran moody iki uga ngidinke sumur sing adhem dibandhingake karo succulents liyane. Sempervivum minangka monocarpic, tegese mati sawise mekar. Amarga tuwuh kanthi cepet dadi offset, rosette sing meh ora bisa ditemokake.


Sanajan katon kaya pati, elinga menehi perawatan succulents ireng sing dibutuhake. Sukulen sing sehat yaiku sing nyenengake, sregep, lan, ing kasus iki, bakal dadi peteng.