Ngembang Chives Kanggo Kabecikan Oniony sing Ringan

Navigasi Cepet

Ana akeh banget alium sing paling disenengi. Tumbuk bawang bombay ing pot utawa amben kebon cukup gampang amarga dadi salah sawijining perkara sing tuwuh umume bocah. Rasa bawang bombay utawa garlicky cukup entheng supaya bisa didhahar terus, nanging uga nggawe topping fenomenal kanggo kentang panggang utawa panganan liyane.



Godhong ora mung bisa dipangan, nanging kembang uga bisa dipangan. Nggolek warna sethithik kanggo ditambahake ing salad? Kembang chive cocok banget kanggo tujuan kasebut!



Nanging apa aku wis nyebutake kepiye gampang tuwuh? Amarga tenan, iki minangka sawetara tanduran paling apik sing bisa diwiwiti kanggo tukang kebon anyar ing urip sampeyan. Dheweke gampang tuwuh saka winih, katon apik ing kebon, lan regane cukup wektu lan usaha.

Dadi ayo ngrampungake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan chives. Aditif allium kanggo pesta ing mangsa ngarep bakal ana ing pucuk driji!



Produk sing apik kanggo ngembangake bawang bombay:

Pandhuan Perawatan Cepet

Akeh bawang bombay
Tumbuh bawang bombay cukup gampang lan menehi rasa bawang bombay kanggo pasugatan.
Jeneng umum Bawang, bawang bombay, bawang bombay, bawang putih, bawang putih
Jeneng Ilmiah Allium schoenoprasum lan Allium tuberosum
Dina Kanggo Panen 30-60 dina
Cahya Srengenge kebak nganti iyub-iyub sebagean
Banyu: Kelembapan sanajan lan konsisten
Lemah Lemah sing subur, subur, apik banget
Pupuk 3-3-3 granular, saben 2-4 minggu yen dibutuhake
Hama Thrips, bawang bawang
Penyakit-penyakit Damping (fusarium utawa basis pythium), jamur lembut

Kabeh Babagan Bawang

Allium schoenoprasum
Allium schoenoprasum bisa ngasilake akeh kembang yen ditandur kanthi kuat.

Kaping pisanan, ayo ngomong babagan sing diarani chives. Allium schoenoprasum minangka jeneng botani sing paling umum kanggo panganan sing diluncurake ing tubular. Iki nyebar, ditemokake ing saindenging jagad ing alam liar. Kasunyatane, mung siji-sijine spesies Allium sing asale saka Donya Tua lan Donya Anyar!

Aset sing migunani kanggo penyerbuk, kembang kembang ing kembang mekar ing kembang mekar ungu jambon ing pucuk pucuk (tangkai kembang). Saben kembang duwe enem kelopak dawa sing bentuke lintang, lan klompok kasebut klompok ing antarane 10 nganti 30 kembang saben infloresensi. Kembang iki ngasilake akeh nectar kanggo serangga penyerbukan, cukup saengga wis ditingkat paling sepuluh kanggo produksi nektar ing Inggris.



Bagean sing paling dingerteni katon padha karo a bawang ijo , nanging kanthi miniatur. Godhonge dawa, bentuke silinder lan berongga, lan bentuk kasebut dadi lapisan saka bohlam dhasar. Tanduran pirang-pirang bisa diklumpukake kanthi cedhak, nggawe tikar tanduran kaya suket iki.

Nanging scape lan kembang sing ana ing pucuke uga bisa dipangan. Panggunaan chives kanthi kululin diwiwiti maneh 5000 taun. Umume wong Roma percaya yen duwe sipat obat, lan masarakat Romani utawa Roma nganggep migunani kanggo golek rejeki. Jeneng umum diawasi mung saka 'chives' utawa 'bawang bombay' nganti 'rusuk bawang', kanthi akeh variasi liyane.

Spesies liyane, Allium tuberosum, luwih dikenal kanthi jeneng 'bawang putih bawang putih' utawa 'bawang Cina'. Katon luwih kaya suket tinimbang rekane kaya scallion, spesies iki ngasilake kembang putih ing ndhuwur godhong sing rata sing duwe rasa bawang putih. Kaya Allium schoenoprasum, Allium tuberosum tuwuh saka bohlam, nanging luwih gampang nyebar dhewe.



Kalorone duwe kabiasaan tuwuh sing padha. Ora ana sing dhuwur ing ndhuwur sikil kanthi ukuran maksimal, lan sejatine bawang bombay asring dipaneni udakara 8 inci. Bawang bawang putih bisa dipanen kanthi dhuwur sing padha.

Tandur bawang bombay

Tuberosum Allium
Allium tuberosum, bawang putih bawang putih, godhonge rata lan rasane garing.

Apa sampeyan kepiye carane tuwuh bawang? Yen mangkono, ayo goleki tahap wiwitan babagan cara ngasilake chives, banjur kita bakal pindhah menyang kahanan sing paling apik kanggo njaga.

Nalika Tandur

Bawang minangka musim panas musim dingin, tegese asring turu sajrone musim panas. Tandur ing awal musim semi kanggo menehi wektu diwasa sadurunge turu panas, utawa ing musim gugur supaya tuwuh dadi mangsa salju. Dheweke mbutuhake suhu lemah 60-70 derajat Fahrenheit kanggo germin.

Ngendi Tandur

Apa chives perennial? Ya, mula sampeyan kudu ngrancang panggonan sing cocog. Dheweke bakal bali taun-taun ing lokasi sing padha.

Utawa nggawe amben khusus kanggo wiji supaya bisa tuwuh, utawa nimbang wiji ing pot. Ing cuaca sing adhem, kahanan srengenge kebak paling apik, nanging bisa bertahan kanthi warna sebagean yen sinar matahari paling ora 6 jam. Iki nggawe tanduran sing sampurna kanggo tuwuh ing bagean kebon sing kurang optimal.

apa sing disenengi bug bug?

Cara Nandur Bawang

Gampang nandur chives, nanging sadurunge sampeyan tuwuh, sampeyan kudu miwiti. Kanggo miwiti sirah sing apik, nyebar ing njero ruangan 6-8 minggu sadurunge es pungkasan. Sampeyan banjur bisa nandur bawang yen kabeh risiko frost wis kliwat.

Sampeyan uga bisa nyebar wiji langsung ing kebon yen lemah dadi panas. Tanduran wiji udakara 2 inci lan ora jero saka ¼ ”jerone. Sawise diwiwiti, lancip nganti 4-6 inci.

Kang

Bawang ing alam bébas
Bawang ijo tuwuh ing pirang-pirang negara ing saindenging jagad uga ing kebon.

Nanging saiki nalika wis ngrembug babagan nandur bawang, uga cara tuwuh nganti diwasa uga penting. Mangkene solusi cepet babagan kabeh sing dibutuhake kanggo njaga tetanduran chive!

Srengenge lan Suhu

Ing umume iklim, srengenge kebak cocog banget kanggo kembang bawang sampeyan. Minimal, target sinar matahari 6 jam saben dina iku apik, nanging 8 utawa luwih srengenge luwih becik kanggo tuwuh sing apik.

Umume chives isih adhem nganti zona 3 lan paling apik nalika musim adhem. Musim semi lan musim gugur minangka wektu paling tepat ing taun iki supaya kembang gundhul diwiwiti. Suhu nganti 40-an ora bakal ngganggu. Sawise dicelupake ing taun 30-an, lapisan mulsa sing kandel bakal nglindhungi bohlam saka karusakan kadhemen.

Kalor minangka masalah amarga bawang bombay sampeyan bisa ngalami masalah. Akeh tanduran chive bakal turu sajrone musim panas sing paling panas. Dheweke bakal bali nalika musim gugur, mula aja gupuh! Priksa manawa dheweke duwe sunar srengenge kanggo miwiti maneh nalika wis pas.

Banyu lan asor

Wektu paling apik kanggo nyiram bawang nalika esuk. Iki nyedhiyakake akeh wektu godhong dawa supaya garing lan banyu akeh bisa direndhem ing lemah. Sampeyan bisa milih selang soaker ing basis yen sampeyan pengin, lan iku biasane pilihan sing apik.

Bawang cukup tahan kemarau nanging luwih seneng kelembapan biasa lan tetep. Mesthekake yen entuk banyu biasa bakal mbantu tanduran supaya tuwuh luwih akeh lan bisa panen kaping pirang-pirang. Coba lemah supaya lembab, nanging ora soggy. Nggunakake mulsa ing saubenging tanduran bisa nyuda penguapan kelembapan lemah.

Lemah

Lemah kanggo chives kudu lembab kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, nanging uga kudu sugih lan lemes. Lemah Sandy bisa ngidini saluran pembuangan sing apik nanging kudu diowahi kanthi kompos kanggo nyedhiyakake gizi lan kelembapan.

Sadurunge ditandur, disaranake nggarap 6-8 'bahan kompos sing apik lan sugih yen nandur ing amben. Ing wadhah, gunakake campuran pot pot berkualitas tinggi sing diperkaya akeh kompos pupuk sapi utawa pupuk jaran .

Pupuk

Kembang kembang bawang
Kembang bawang bawang bombay cenderung dadi warna pink-pink.

Pupuk granular sing seimbang, kayata formula 3-3-3 NPK, bisa ditrapake saben 2-4 minggu sajrone musim panen. Iki nyedhiyakake akeh nutrisi kanggo tanduran. Gosok pupuk kanthi entheng ing lemah ing saubengé dhasar tanduran lan banyu ing sumur.

Iki uga minangka pilihan kanggo nggunakake pupuk kandang utawa bahan kompos minangka pupuk, saupama wis tuwa. Iki menehi nutrisi sing kurang sithik kanggo tanduran, nanging bisa nambah lemah kanthi sakabehe.

Pruning

Pruning, kanggo tanduran bawang, luwih akeh tinimbang panen tinimbang pangopènan tanduran. Nanging ora ateges sampeyan ora prune! Nyatane, pruning bisa nuwuhake tuwuhing tambahan yen ditindakake kanthi bener.

Amarga bakal ngrembug babagan panen sakedhik, ayo fokus ing pangopènan saiki. Kembang sing wis digunakake Deadheading njamin tanduran sampeyan bisa sehat. Iki uga nyuda kemungkinan nyebar wiji ing sanjabane area tanduran sampeyan.

Nalika chives dadi ora aktif, sawetara godhonge bakal dadi kuning. Potong iki cedhak karo lemah lan kompos. Yen tanduran nandhang penyakit utawa ngrusak hama, sampeyan uga bisa motong godhong kasebut, nanging aja nganti ngindhari bahan penyakit kompos.

Propagasi

Tanduran chive disebar liwat wiji utawa kanthi pamisahan.

kapan panen tebu

Nalika wis ngrembug tanduran bawang ing kebon ing ndhuwur, divisi minangka proses sing cukup sederhana. Ing musim semi, pilih klompok chives sing gedhe lan kenthel lan copot kanthi tliti saka lemah. Priksa manawa ngeculake lemah kanggo nyuda kemungkinan kerusakan ing oyot.

Gunakake pucuk driji, lebokake lemah sing akeh banjur gulung alon-alon saka 3-5 bulblet. Priksa manawa saben rumpun duwe sistem oyot sing apik, banjur tandurake klompok bohlam kasebut.

Panen lan Nyimpen

Bawang bawang
Godhong daun bawang minangka pipa, padha karo bawang ijo, nanging kanthi rasane beda.

Saiki sampeyan ngerti carane ngrawat bawang, ayo gunakake babagan cara panen kanthi bener. Sampeyan bakal bisa langsung ngrasakake rasa bawang bombay sing entheng, nanging uga bakal ngobrol babagan panyimpenan!

Panen

Takon kapan panen chives? Dheweke pancen durung duwe wektu panen. Umume wong bakal panen bawang bombay nalika mbutuhake rasa bawang sing disedhiyakake.

Kanggo panen chives, enteni nganti dhuwure 8 nganti 12 inci. Gunakake steril sepasang gunting kebon kanggo snives chives cedhak dhasar tanduran. Kaya bawang ijo, sampeyan bisa ngethok kabeh bagean ijo saka bawang ijo yen sampeyan tetep ora bisa ngukur maneh sakitar inci utawa sadhuwure.

Yen sampeyan pengin nggunakake scapes chive utawa kembang kanggo masak, gunakake uga sing cedhak karo dhasar tanduran. Sampeyan bakal ngerti wayahe panen scape nalika paling dawa 12 inci lan pucuk tirus. Kanggo kembang, enteni nganti tuwuh mekar lan wernane cerah, banjur panen sadurunge wiwit luntur.

Nyimpen

Bawang sing seger kudu dipangan sawise panen kanggo rasa sing paling apik. Nanging yen sampeyan ora bisa langsung mangan, ana cara kanggo nyimpen yen wis nggawa saka kebon.

Bawang seger bisa dilebokake ing njero kantong plastik kanthi udhara ditekan. Dheweke bakal tahan sawetara dina ing kulkas kanthi cara iki, nanging bakal cepet layu.

Kanggo panyimpenan jangka sing luwih dawa, cincang cincang sacoro apik banjur lebokake ing wadhah es batu. Gunakake cukup banyu kanggo nutupi chives, banjur beku. Defrost ing saringan bolong ing mangkuk supaya banyu bisa ngeculake sadurunge digunakake.

Nalika chives bisa dehidrasi , bakal ilang akeh rasa. Pengeringan beku minangka proses sing luwih apik kanggo nyiyapake chives kanggo panyimpenan garing.

Ngatasi masalah

Bawang putih bawang
Bawang putih bawang putih duwe kembang putih sing bedane beda karo bawang bombay.

Bawang pancen enak, lan mesthi dadi papan ing kebon sampeyan. Nanging apa masalah anyar sing bisa ditemoni nalika sampeyan seneng banget? Ayo dirembug babagan iki!

Masalah sing Akeh

Kadhangkala, gumpalan chives bisa dadi tuwa yen tengah mati . Iki ora ateges kabeh tanduran ora bisa urip, sanajan. Copot tanduran saka lemah kanthi ati-ati supaya ora ngrusak oyot, lan copot bohlam sing ana ing njaba gumpalan. Sampeyan banjur bisa menehi kompensasi pusat lan menehi maneh segmen sing nembe dipérang.

Hama

Bawang iki gampang kena rong hama.

Thrips pancen seneng kembang chive. Nalika tuwuh, sampeyan kudu ngawasi hama kasebut, amarga nyedhot getah penting saka tanduran. Minyak neem utawa sabun insektisida bakal nyegah gangguan iki saka bawang.

Kaya karo bawang merah , bawang ijo , utawa umume allium liyane, ing bawang bawang nyebabake risiko chives. Gangguan iki minangka larva fly bawang, lan bolongan mlebu lan ngrusak bohlam. Lebokake nematoda sing migunani ing lemah, amarga ana predator sing migunani sing bakal ngonsumsi ulat. Nematoda sing migunani uga bisa nyuda resiko thrips!

Penyakit-penyakit

Damping mati yaiku masalah jamur sing urip ing lemah. Disebabake dening fusarium utawa jamur pythium, nyebabake tetanduran sing nembus germin tiba tiba lan mati, lan uga bisa nyebabake bosok dadi bosok luwih tuwa. Sawetara agen biofungisida kaya MycoStop efektif tumrap panyebaran jamur. Mung wiji tanduran saka sumber sing njamin wiji tanpa penyakit.

Jamur jamur bisa nyebabake perubahan warna utawa tambel greyish, tambel sing katon kabur ing godhong. Yen ditinggal dawa banget, godhonge bisa kuning lan gogrog. Fungisida utawa minyak neem adhedhasar-tembaga efektif nglawan masalah iki.

Pitakon Paling Kerep

P: Apa chives tuwuh maneh sawise dipotong?

A: Pancen! Perennial kasebut bakal terus tuwuh pirang-pirang taun.

apa minyak neem digunakake ing kebon

P: Suwene suwene tuwuh kembang bawang?

J: Sampeyan bisa butuh wektu saka 30-60 dina supaya chives bisa tuwuh, diwasa, lan siyap kanggo panen.

P: Apa aku ngidini kembang bawang?

A: Sampeyan bisa yen pengin. Ora bakal nyuda kemampuan tanduran nggawe godhong anyar. Nanging, yen sampeyan pengin ngindhari winih dhewe, copot kembang nalika wiwit luntur.