Cara Nyingkirake Earwigs Kanthi Cepet lan Andal

Navigasi Cepet

Saka kabeh crawling sing nyenengake ing njaba, earwigs minangka salah sawijining sing paling medeni. Ora bakal mbantu manawa serangga iki duwe masalah PR serius wiwit atusan taun kepungkur. Dheweke malah main ing salah sawijining episode paling medeni ing sejarah televisi ing acara NBC taun 1972 'Galeri Malam', ing ngendi ana wanita nggawe kuping ing kupinge bojone kanggo mangan otak lan pungkasane nggawe dheweke edan. Ora bakal kaget yen acara iki ditulis dening master macabre Rod Serling, pencipta 'Zona Twilight'.



Kajaba budaya pop, nyatane, earwigs minangka gangguan umum kanggo akeh tukang kebon. Sampeyan bisa uga nemokake tetanduran setengah dipangan ing wayah esuk utawa ngrasakake kejutan sing ora nyenengake kanthi ora sengaja nemokake sawetara bug pincher kasebut nalika ngubengi kebon sampeyan. Langkah penting kanggo ngontrol hama yaiku supaya luwih ngerti hama kasebut. Kanthi nyinaoni polahe lan lingkungan apa wae, sampeyan bisa nggunakake informasi supaya luwih bisa nglindhungi kebon lan omah.



Produk sing apik kanggo Kontrol Earwig:

Ringkesan Earwig

Cara Ngilangi Earwigs
Bingung kepiye carane nyingkirake earwigs? Sampeyan ora dhewekan.
Jeneng umum Earwig Eropa, earwig umum, bug pincher
Jeneng Ilmiah Aurikularia forficula
Kulawarga Forficulidae
Asal Usul Eropa, Asia kulon lan Afrika sisih lor
Tanduran sing Kena Bibit enom, woh-wohan alus lan kembang kayata marigolds, petunias, dahlias, lan clematis
Obat Umum Nyiyapake jebakan kanggo niru habitat sing disenengi utawa narik kawigaten kanthi bau sing pedhes. Copot godhong, lebu utawa utawa lingkungan ramah lingkungan ing sekitar tanduran rentan lan omah sampeyan.

Kabeh Babagan Earwigs

Ayo diwiwiti kanthi ngilangi mitos yen earwigs mangan otak manungsa. Untunge kanggo kita, dheweke ora nyelehake otak menyang kuping nalika turu. Dheweke nemokake sumber panganan liyane, kaya aphid, sing luwih apik.



Ana 22 spesies earwigs (kulawarga serangga Forficulidae) ing Amerika Utara, nanging sing nyebabake ancaman kebon lan kebon paling gedhe yaiku earwig Eropa. Kaya jenenge, serangga iki asli saka Eropa uga bagean ing Asia kulon lan Afrika sisih lor. Nanging, iki dikenalake menyang Northwest Pacific ing wiwitan taun 1900-an lan cepet nyebar ing saindenging Amerika Serikat. Sanajan saiki wis ana ing meh kabeh negara, earwigs ora umum ditemokake ing iklim garing lan garing.

Botol nganggo pincer biasane dadi ngipi elek, nanging sampeyan ora kudu wedi banget karo earwigs. Kanthi manajemen sing tepat lan waspada, earwigs malah bisa dadi alat sing migunani ing strategi ngontrol hama sing terintegrasi.

Siklus Urip Earwig

Earwigs diwasa hibernate ing lemah nalika musim salju. Ing musim semi, saben wanita diwasa bakal endhog 30 nganti 55 endhog ing bolongan hibernasi ing jero lemah lan ngawasi nganti bubar. Sanajan perawatan ibu biasane kanggo kita manungsa, nanging tumindak iki ora umum kanggo serangga. Yen dipikirake, sejatine pancen nyenengake.



Endhog bakal ditetes dadi nimfa lan mbukak liwat papat nganti limang tahap metamorfosis sadurunge diwasa nalika musim gugur. Earwigs biasane duwe umur udakara setaun wiwit ditetas.

Tandha tandha saka earwig diwasa yaiku pincer (cerci) sing ana ing mburi weteng sing digunakake kanggo mbela awake dhewe lan njupuk mangsa. Wanita duwe jempol sing luwih ketat lan pria duwe cakar kaya liyane. Diwangun saka coklat pucat nganti abang tuwa lan udakara antara 1/4 nganti inci. Sanajan earwigs duwe swiwi, dheweke jarang mabur lan bisa ngrungokake ing kuping kita dadi luwih gampang.

Habitat Earwigs Umum

Earwigs minangka omnivora nokturnal sing luwih seneng lingkungan sing lembab lan sedheng. Populasi cenderung tuwuh ing musim semi lan musim panas sing udan. Ing wayah awan, umume ndhelik ing area mgayomi lan lembab kayata ing tanduran, mulsa lan uwuh utawa uga ing woh-wohan sing rusak dening hama liyane.

Sampeyan uga bisa nemokake omah kanthi ora sengaja disapu karo earwigs ing mangsa adhem nalika golek papan ndhelik ing njero omah. Amarga earwigs luwih seneng papan sing lembab lan peteng, umume ditemokake ing jedhing peteng utawa ing ruang paling ngisor lan ruang nyusup. Coba ngenali lan mblokir titik entri menyang omah sampeyan kayata ing sekitar pondasi kanggo nyegah earwigs mlebu luwih dhisik.

Apa sing Dipangan Earwigs?



Earwigs mangan macem-macem panganan serangga alus lan bahan organik. Amarga napsu sing seneng banget aphids , earwigs bisa migunani ing kebon sampeyan.

Sayange, earwigs uga mangan tanduran hias lan bisa dipangan ing kebon kalebu kembang, woh-wohan alus lan sutra jagung. Sawetara tanduran sing diwasa bisa ngatasi nibble, nanging tanduran sing kurang mantep bisa uga ngalami karusakan. Yen kebon sampeyan ditandur karo pekarangan rumput utawa perennial ornamental, sampeyan ora kudu kuwatir banget karo earwigs.

Infestasi earwig bisa uga elek banget sawise musim udan. Kanggo ngenali gigitan earwig, goleki tandha gigitan sing ora teratur lan pucuk sing padha karo slug nanging tanpa jejak lendir. Mlebu kebon sampeyan ing wayah wengi kanthi senter kanggo nyekel dheweke.

Cara Ngilangi Earwigs

Sampeyan bisa uga kudu ngontrol pedunung yen sampeyan ngalami serangan serius, nanging target sampeyan ora kudu ngilangi lan mateni earwigs kabeh. Sawise kabeh, earwigs bisa dadi sekutu sing angel banget ing sacedhake kebon nglawan kutu kutu lan hama liyane.

Kontrol Earwig Organik

Ing kasus paling umum, sampeyan ora kudu nggunakake pestisida kanggo earwigs. Ing kasus sing serius, sampeyan bisa nyoba solusi organik kayata sabun insektisida sing digawe saka uyah kalium asam lemak, njupuk lenga kanthi bahan aktif azadirachtin, utawa bumi diatom (DE). Priksa manawa kanthi tliti instruksi lan jumlah pabrik. Gunakake praktik paling apik kanggo insektisida liyane kayata nyemprotake test, ora nyemprotake nalika panas lan aplikasi maneh nalika dibutuhake.

Nalika nggunakake DE, priksa manawa ora nggunakake jinis kolam renang lan pilih DE sing aman panganan. Ati-ati luwih becik kanggo ngetrapake DE cedhak lemah, ora ing kahanan sing angin lan aja ngubengi kembang supaya minimalake kontak karo lebah. DE digawe saka cangkang diatom sing bisa mateni anting-anting lan serangga liyane kanthi nglereni jeroan lan nyuda banyu.

Kontrol Earwig Lingkungan

Ing njaba omah, sampeyan kudu nggunakake jebakan minangka salah sawijining alat utama kanggo ngatur earwigs. Ana alat alami sing gratis lan gampang digawe kanggo mbantu ngatur earwigs tanpa mateni akeh banget.

apa zapper bug bakal mateni lemut

Sampeyan bisa nggawe jebakan earwig kanggo niru habitat alami kanthi nyelehake tabung karton utawa majalah sing digulung ing sekitar wilayah sing kena pengaruh. Earwigs bakal golek tutup saka cuaca lan nyusup ing njero 'papan perlindungan'. Banjur, cukup copot jebakan lan pucukake earwigs menyang banyu sabun.

Cara liya sing populer yaiku earwigs umpan kanthi jebakan wangi kayata tuna sisa utawa kaleng teri nganggo minyak, utawa sawetara minyak nabati lan sawetara tetes kecap ing sajian cethek. Priksa manawa jebakan kasebut dicelupake ing lemah, mula pucuke direndhem karo lemah. Earwigs kepincut karo bau lan bakal mlebu jebakan kanthi kersa. Minyak kasebut bakal nyegah uwal. Yen sampeyan kuwatir yen kewan liyane mlebu jebakan minyak, sampeyan bisa nutupi jebakan nganggo foil lan bolongan bolongan supaya kuping bisa diliwati nalika njaga hama liyane.

Yen sampeyan nemokake earwigs ing omah sampeyan, cara paling apik kanggo nyingkirake yaiku vakum utawa nyapu lan mbuwang. Sampeyan bisa uga ora pengin duwe tuna sing mambu ing omah, utamane ing musim panas!

Nyegah Earwigs

Umume strategi ngontrol hama diwiwiti kanthi nyegah. Prevaluasi nyegah earwigs supaya ora cedhak karo tanduran kanthi ngilangi godhong sing wis mati, tanduran sing akeh, sampah kebon lan apa wae sing bisa nggawe kelembapan berlebihan. Priksa tanduran rentan sampeyan kanthi asring kanggo ngawasi pratandha yen ana masalah supaya minimal gawe piala.

Sampeyan uga bisa nyoba ngilangi habitat langsung ing omah sampeyan kanggo nyegah nyerang omah sing ora disengaja. Tarik mulch, ivy, groundcovers lan lingkungan ramah liyane sing adoh saka windows, lawang lan pondasi.

Pitakon Paling Kerep

Earwig nutup
Aja padha sumelang, earwigs biasane ora gawe piala kanggo manungsa!

P: Napa dheweke diarani 'earwigs'?

J: Tembung 'earwig' asale saka tembung Inggris Kuno 'earwicga' sing tegese 'wiggler kuping'. Amarga piner sing katon medeni, dheweke duwe masalah reputasi. Ana mitos lawas manawa serangga iki bisa nyusup ing taling kuping kanggo mangan otak manungsa. Pratelan kasebut ora adhedhasar ilmu pengetahuan.

P: Apa laba-laba mangan earwigs?

A: Lab laba-laba menehi panganan serangga cilik umume. Dheweke bakal mangan earwigs yen kasedhiya lan ing wilayah berburu.

P: Apa earwigs njiwit sampeyan?

A: Earwigs bisa jiwit yen diancam, nanging jiwit kasebut ora lara banget. Pincher iki digunakake kanggo nimbali predator, golek mangsa sing luwih cilik utawa minangka bagean saka kompetisi kawin.