Cara Nyebarke Tanduran Aloe: Gampang!

Aloe minangka tanduran sing katon aneh yen saben tukang kebon kudu nyoba paling ora sepisan. Sukulen iki apik kanggo para pamula amarga tuwuh kanthi nguciwakake. Aloe uga mbantu ngresiki hawa lan obat banget, utamane lidah buaya sing kondhang.



Mbok menawa salah sawijining mupangat sing paling ora digatekake yaiku gampang banget nyebar. Ora mung panyebaran minangka proyek sing nyenengake, nanging ngasilake akeh tanduran lan ngirit dhuwit. Apa sampeyan nyebar aloe kanggo ngisi kebon utawa entuk hadiah kanggo dituduhake, kita njamin sampeyan bakal seneng-seneng!

Produk sing apik kanggo Propagasi Aloe:



Propagasi Tanduran lidah buaya

Cara nyebar tanduran aloe
Ngerti cara nyebar tanduran lidah buaya, bakal nambah koleksi sing legi.

Apa sing nggawe panyebaran lidah buaya dadi gampang? Wangsulane gampang: offset. Nalika aloe vera sing tuwuh utawa aloe liyane kaya aloe brevifolia bisa nyebar kanthi wiji, umume nyebar liwat offset.



Offset, uga diarani anak kirik utawa offhoot, minangka klon sing tuwuh saka batang utawa oyot tanduran induk. Pups gumantung marang wong tuwa kanggo menehi banyu lan nutrisi nganti sistem oyot dhewe digawe. Asilé yaiku tuwuhan induk tunggal sing tuwuh ing njaba dadi gumpalan akeh tanduran sing sambung, kanthi oyot dhewe-dhewe.

Tanduran lidah buaya biasane ora ngasilake offset nganti umure sawetara taun. Umume, tanduran sing luwih tuwa lan luwih sehat, mula bakal tuwuh bocah sing tuwuh. Kanggo nyengkuyung tanduran supaya bisa diimbangi, wenehi sinar srengenge supaya akeh. Sampeyan uga bisa menehi tanduran pupuk succulent nalika musim semi utawa awal musim panas.

Kanggo nyebar saka kirik, sampeyan mung kudu dibagi tanduran. Iki minangka cara panyebaran paling gampang kanggo aloe. Penyebaran lidah buaya bisa ditindakake kapan wae taun nanging paling apik nalika musim panen (musim semi lan musim panas). Saiki, tanpa mikir maneh, ayo ngliwati proses panyebaran.

Peralatan & Bahan sing Diperlukan



Sadurunge nyebarke, wenehake pasokan ing ngisor iki:

  • Siji tanduran lidah buaya sing sehat karo anak kirik
  • Piso sing landhep, resik utawa gunting kanggo Cut karo
  • Panci utawa wadhah sing ana bolongan got
  • Lemah kebon sing wis dikumbangke kanthi apik, luwih becik campuran sing legi
  • Trowel (opsional)
  • Hormon rooting (opsional)

Metode Divisi

Bocah lidah buaya
Pupur lidah buaya dibentuk ing dhasar tanduran ibune.

Langkah 1: Telusuri bocah-bocah lan ing sekitar batang tanduran lidah buaya. Ora mung bakal ana ing batang, uga kirik bisa ndhelikake ing dhasar tanduran ibu. Dheweke bisa uga dikabari kanthi godhong gedhe ibune. Saben offset kudu paling ora sawetara godhong lan sistem oyot dhewe.

Langkah 2: Jupuk kabeh tanduran, kirik lan kabeh, saka pot lan gosongake sabisane lemah. Yen ditandur ing amben kebon, gunakake trowel kanggo ngeculake lemah kanthi tliti lan copot tanduran lidah buaya lan kirik kasebut. Ati-ati aja ngganggu tanduran liya sing tuwuh ing sacedhake. Ati-ati karo sistem oyot kanggo tanduran aloe induk lan offset kasebut.



Langkah 3: Mbukak alon-alon bocah-bocah saka tanduran ibu. Yen dibutuhake, gunakake piso kanggo motong kanthi gratis, nanging aja ngethok oyot. Luangake wektu kanthi langkah iki supaya bisa ngrusak sethithik.

Langkah 4: Saiki yen wis kapisah, priksa oyot offset kanggo kerusakan apa wae. Cut bagean busuk utawa ora sehat, jaga supaya oyot bisa tetep utuh. Sampeyan bisa uga pengin mriksa oyot tanduran ibu uga kerusakan.

Langkah 5: Kanggo offset kanthi sawetara utawa oyot sing rusak, celupake ujung karo rooting hormon kanggo nyurung tuwuh anyar. Sanajan iki ora penting, hormon rooting bisa mbantu pangembangan oyot.

Langkah 6: Repot offset ing lemah sing garing lan lemes. Akar kasebut kudu dihirup, mula aja nganti kenceng lemah kanthi kenceng. Nalika kirik cilik, isih kudu disesuaikan karo lemah sing seger ing sekitar sistem oyot.

Langkah 7: Lebokake tanduran ibu ing pot. Sampeyan uga bisa nggunakake kesempatan iki kanggo nganyari pot supaya luwih gedhe. Apa sampeyan nindakake repotting lidah buaya utawa tanduran liya, iku proses sing padha. Tanduran kudu padha karo jerone tuwuh ing pot lawas. Semono uga yen tanduran sampeyan ana ing kasur kebon.

Langkah 8: Nggodha yen menehi tanduran aloe bayi minangka hadiah kanggo omah. Nanging, jaga garing nganti sawetara dina. ROOT butuh wektu kanggo pulih saka pamindhahan, sing paling apik nalika lemah garing. Mboko sithik wiwit nyirami tanduran sampeyan maneh sawise sawetara dina nganti seminggu kliwat.

Cara Liyane: Motong Daun

Motong lidah buaya nobilis sing dicampur karo campuran pot pot succulent sing apik.

Cara iki duwe tingkat keberhasilan sing luwih murah tinimbang divisi. Yen sampeyan duwe pilihan kanggo nyebar karo bocah-bocah, disaranake banget. Nanging, sampeyan bisa uga nyoba nyoba nyuda godhong yen sampeyan duwe godhong sing sehat sing rusak utawa yen lidah buaya ora duwe offset.

Langkah 1: Kanthi piso sing landhep lan resik, potong gandum saka tanduran ibu sing dipilih. Ora kaya umume succulents, godhong ora kudu dicopot ing sendi. Sampeyan bisa mbusak sawetara inci ndhuwur utawa meh kabeh godhong. Priksa manawa potongan kasebut resik lan rapi, ora dicampur.

Langkah 2: Ayo nglereni garing sawetara dina. Wilayah sing sampeyan gunakake bakal katon nalika garing. Ana kemungkinan sing apik yen ora garing mung bakal bosok. Sayange, iki tegese nglereni ora bakal tuwuh lan sampeyan kudu miwiti nglereni anyar.

Langkah 3: Iseni kontainer kanthi lemah pot sing wis cekap lan teken ing sisih ndhuwur. Sampeyan uga mung bisa nyelehake ing ndhuwur lemah, luwih-luwih yen potongan gedhe. Hormon rooting ora perlu kanggo nyuda godhong, dadi sampeyan ora butuh ing kene. Dheweke bakal duwe oyot dhewe.

Langkah 4: Motong kabut karo banyu, supaya lemah tetep lembab, nanging ora direndhem. Sawise tanduran duwe oyot & godhong anyar lan bisa dipercaya, ganti maneh menyang jadwal banyu sing cocog karo kabutuhane tanduran. Elinga yen lemah kudu nyisihake banyu kanthi gampang kanggo tanduran sing sehat.


Sampeyan mung kudu nyebar tanduran lidah buaya! Saiki sampeyan bisa nggedhekake koleksi lidah buaya tanpa mbuwang dhuwit, utawa bareng karo wong liya. Ora preduli level kebon sampeyan, disaranake sampeyan dicoba - aloe apik banget ing kebon!