Perawatan Tanduran Tangga Yakub: Biru TALL akeh

Navigasi Cepet

Biyen, ing Tanduran andha Yakub diarani 'tanduran amal', sanajan ora kudu bingung karo spesies Mahonia sing uga jeneng umum kasebut. Uga diarani 'valerian Yunani', sanajan dudu valerian. Bingung durung?



Sampeyan ora kudu. Tangga Yakub entuk jeneng umum saka struktur kaya godhong utawa pucuk godhong godhonge. Lan nalika musim semi lan awal musim panas, dheweke tuwuh gagang langsing sing gantung kembang-kembang kaya lonceng.



Macem-macem warna, duwe asal usul ing jaban rangkah, nanging asring ditemokake ing Amerika Serikat ing budidaya kebon saiki. Tanduran sing gampang tuwuh, mula bisa dianggep rada invasi yen ana ing lingkungan sing bener! Nanging, bisa dijaga lan dijaga uga ing kasur.

Ayo goleki jero spesies Polemonium, lan aku bakal menehi crita babagan keindahan sing apik banget!



Produk sing apik kanggo Tanduran Tangga Yakub:

Ringkesan

Yakub
Tanduran andha Yakub.
Jeneng umum Tangga Yakub, tanduran amal, valerian Yunani
Jeneng Ilmiah Biru TALL
Kulawarga Polemoniaceae
Cahya Sebagean kanggo iyub-iyub kebak
Banyu Mbanyoni banyu sing lembab, sanajan musim panas, ora ana banyu sing ngadeg
Suhu Tuwuh paling apik ing zona 3-8, utamane zona 6-7.
Asor Ngatasi kelembapan nanging bisa nyebabake penyakit jamur ing lingkungan asor sing luwih dhuwur
Lemah Lemah sing subur lan apik kanthi akeh bahan tanduran kompos
Pupuk Aplikasi kompos biasa minangka sing paling apik. Yen nggunakake pupuk, oles pupuk sing seimbang sepisan ing wiwitan musim semi lan maneh sawise mekar ilang.
Hama Penambang godhong lan slug. Uga dipangan dening groundhogs lan diunyah / digulung dening kucing.
Penyakit-penyakit Jamur bubuk, sawetara bintik-bintik godhong jamur.

Kabeh Babagan Tanduran Tangga Yakub

Repptan polemonium utawa jacob palsu
Reptil polemonium minangka spesies sing ana gandhengane sing kadang diarani tangga Yakub palsu.

Asal-usulé ing wilayah sing asri ing Eropa lan Asia, tanduran tangga Jacob minangka tambahan sing apik kanggo taman apa wae. Mula umume dadi alami ing pirang-pirang lingkungan ing saindenging jagad saiki!

Tangga Yakub asale saka wilayah padang rumput, alas, lan padang rumput, spesies sing nyenengake iki diwenehi jeneng saka godhong sing pucuk sing meh padha karo tangga saka tangga. Minangka tanduran pangopènan murah banget sing asring ditandur minangka kembang tahan rusa ing pirang-pirang kebon.



Ana rong spesies sing duwe jeneng umum sing padha. Sing fokus saiki, Biru TALL , minangka macem-macem jinis budidaya sing bisa ditemokake ing pusat kebon lokal. Dioptimalake kanggo tuwuh kebon, minangka warna sing paling dikarepake ing lokasi sing luwih surem.

apa sampeyan bisa tuwuh jalapenos saka toko sing mrico

Spesies sing gegandhengan, Reptil polemonium , diarani 'tangga Yakub palsu' utawa 'tangga Yakub'. Asli ing Amerika Serikat sisih wétan, dianggep minangka tanduran liar sing kaancam ing sawetara negara. Ora becik ing lingkungan kebon amarga cenderung legging banget.

Tuwuhe udakara 18-24 inci, Biru TALL asring tekan jembaré padha karo dhuwur. Sawetara kultivar bisa dadi luwih gedhe, udakara udakara telung kaki.



Preinane bisa uga ijo, subur lan subur, utawa bisa uga ana warna liyane. Tuladha macem-macem variasi yaiku 'Stairway To Heaven', sing nduweni godhong-godhongan warna krim, utawa 'Bressingham Ungu', sing godhong-godhongan ijo sing jero ditanduri kain wungu tuwa.

Tangga Yakub mekar ing musim semi nganti awal wulan panas, asring bebarengan karo spesies allium lan tanduran jantung sing getihen. Kembang sing bentuke lonceng digantung ing klompok saka pungkasan stal kembang, lan bisa uga ana warna saka biru nganti jambon, kuning, ungu utawa putih.

Kanggo umume lingkungan sing disenengi, bisa gampang ditumbuhi kanthi abadi. Ing sawetara lokasi, tumindak minangka seeding tahunan.

Perawatan Tanduran Tangga Yakub

Gampang tuwuh, cocog kanggo tukang kebon ing macem-macem lokasi ing saindenging Amerika Serikat lan Eropa. Nganti tetanduran ngembang, iki minangka pilihan wiwitan sing paling apik!

Cahya & Suhu

Jacob ungu
Kembang ungu mekar.

Sanajan aku ora bakal nganggep tetanduran cilik, tangga teparo Yakub luwih milih entheng. Pengin tuwuh ing papan sing teduh utawa semi-teduh, umume amarga bisa ngalami sunar srengenge yen srengenge langsung banget.

Saiki, ana kultivar sing luwih sabar karo sinar matahari langsung tinimbang liyane. Varietas ijo lan godhong asring luwih sabar tinimbang karo macem-macem jinis godhong.

Sampeyan bisa angel nyerang keseimbangan pencahayaan sing pas kanggo promosi kembang tanpa nyebabake godhong tanduran. Yen iki kahanan sampeyan, luwih becik milih tanduran sing dominan godhong-godhongan sing sehat tinimbang nyoba meksa kembang sing gedhe. Bakal kembang, mung rada kurang.

Iki dianggep minangka shade permanen, nanging sawetara jinis tumindak minangka taunan ing iklim sing adhem (zona tahan ngisor ing ngisor 6). Umume, tanduran iki tuwuh subur ing zona 3-8, nanging bisa ditandur akeh maneh, malah nganti zona 10-11. Mung kudu ing lokasi sing luwih dilindhungi yen panas.

Banyu & asor

Tanduran iki luwih milih kahanan lemah sing lembab, nanging ora bakal tahan banyu sing ana. Penting, sampeyan milih lemah sing apik kanggo mesthekake supaya ora ucul ing saubenging tanduran.

Sakabèhé, frekuensi banyu kudu diukur yen tanduran lagi berkembang. Minangka spesies sing sabar, bakal ana penguapan sing luwih sithik tinimbang yen langsung ana ing sinar srengenge kabeh dina, tegese frekuensi penyiraman sampeyan beda-beda gumantung saka pencahayaan kasebut.

Tujuan kanggo konsistensi. Tanduran sampeyan rada adaptasi, lan nyatane bisa tahan tahan garing sawise oyot wis mantep. Perlu mbanyoni ekstra nalika wulan luwih panas ing taun iki, nanging konsistensi minangka kunci.

Asor bisa dadi keprihatinan kanggo tangga Jacob (Polemonium), amarga rawan jamur bubuk. Aja udan godhong langsung yen bisa, lan alur udara ing saubenging tanduran.

Lemah

Jacob Lavender
Lavender kanggo tanduran kembang putih.

Babagan lemah, iku seneng banget karo lemah sing akeh bahan organik. Aplikasi kompos sing abot disaranake supaya tanduran tuwuh subur ing pucuke!

Sadurunge ditandur, campuran luwih akeh kompos ing amben tanduran kanggo nyengkuyung tuwuh. Priksa manawa lemah isih lemes supaya banyu sing ngadeg ora bunder, amarga bisa nyebabake bosok bosok. Ngindhari utawa ndandani miskin utawa lemah kaya lempung .

Nalika pH katon ora dadi masalah umum kanggo tanduran iki, tujuane kanggo kisaran netral biasane paling apik kanggo tanduran apa wae sing sampeyan pilih.

Pupuk

Yen sampeyan ngetrapake lapisan kompos ing tanduran kaping pindho saben taun, mesthine ora butuh pupuk!

Nanging, yen sampeyan milih nggunakake pupuk kapisah, goleki panganan awal musim semi kanthi pupuk seimbang. Iki nyengkuyung tuwuh anyar. Panganan maneh yen kembang wis luntur lan stalks kembang dipotong maneh kanggo nyoba nyengkuyung kembang liyane.

Propagasi

Yakub Ungu
Kembang lan tunas biru violet sing padhang.

Sampeyan bisa nyebar nganggo wiji tangga Yakub, utawa nindakake kanthi pamisahan. Motong uga bisa digunakake, nanging luwih asring gagal tinimbang sing sukses.

Bibit kudu disebar langsung menyang lemah sawise risiko frost liwati ing musim semi. Tutup nganggo lebu lemah sing lembut lan lembab nganti bibit katon. Lancip nganti 18 ″ kapisah. Tanduran sampeyan ngasilake godhong-godhongan enom ing taun kapisan, lan bisa uga ora tuwuh kembang nganti taun-taun sabanjure.

Yen sampeyan pengin, sampeyan bisa ngidini tanduran lunga menyang winih, amarga bakal gampang winih dhewe dhewe. Mbalik maneh ing distribusi sing luwih padhet suwe-suwe, lan mengko sampeyan bisa mbagi tanduran.

Kanggo mbagi tanduran sampeyan, tliti digali kanthi tliti saka lemah kanthi ati-ati supaya aja ngrusak oyod kasebut. Pisahake alon-alon dhasar tanduran kaya rosette, kanggo nggodha sistem oyot. Yen prelu, sampeyan bisa ngethok oyot sing utawan.

Tandur maneh ing lemah sing wis disiapake kanthi seger banjur siram sak tenane. Sanajan sampeyan ora milih pamisah tanduran kanggo tujuan panyebaran lan ora ngidini winih mandiri, divisi kudu kedadeyan saben 3-4 taun. Iki njamin tanduran sampeyan duwe ruangan kanggo tuwuh lan dikembangake.

Repotting

Yakub
Klompok kembang lavender-biru ing sisih ndhuwur gagang kembang.

Kaya sing diandharake ing bagean panyebaran, sampeyan bakal mbusak tanduran kanthi tliti saka lemah sing ana, kanthi yakin ora bakal ngrusak sistem oyot. Tanduran ing dhuwur sing padha tanduran kasebut wiwitane ditandur. Yen ana macem-macem basis, sampeyan bisa uga dibagi saiki.

Pruning

Sampeyan ora prun prune amarga ana sebab serius. Tangga Pruning Jacob umume estetis!

Yen tanduran sampeyan wiwit rada leggy, sampeyan bisa uga nyuda tetanduran sing gedhe banget supaya luwih rata lan visual bisa narik kawigaten.

Nalika deadheading mbuwang kembang, potong gagang ing dhasar tanduran. Cukup ngenteni kembange dadi luntur dhisik. Iki nyengkuyung supaya bisa digunakake maneh yen kondhisi cuaca apik kanggo ngasilake kembang.

Tanduran tuwa bisa tuwuh dedaunan sing kecoklatan utawa rontog-rontog nalika pungkasan wulan musim panas. Sampeyan mung bisa nyithak kabeh bahan sing wis rusak, saéngga tanduran bisa diisi maneh kanthi tuwuh anyar.

Ngatasi masalah

Umume hama kayane ora peduli, nanging ana sawetara. Penyakit uga ora umum nanging bisa kedadeyan. Mangkene sawetara tips kanggo mbantu sampeyan yen ana masalah!

Masalah sing Akeh

Yakub
Sawetara gagang kembang sing durung dibukak, siap mekar.

Kaya sing wis disebutake sadurunge, sinar srengenge langsung bisa nyebabake sunar srengenge. Sampeyan dudu ide sing apik kanggo nyoba lokasi ing pabrik mbesuk kanthi nyelehake pot ing lokasi sing sampeyan gunakake papan permanen, lan delengen kepiye sejatine. Yen apik, tandur adoh!

Banyu sithik banget bisa nyebabake pucuk godhong dadi coklat lan garing. Nalika ngatasi toleransi kahanan garing yen wis ditetepake, tanduran sing luwih enom asring ngalami masalah iki nalika jero banyu. Tetep tetep ing lembab lemah.

Nalika panas ing musim panas wis tekan pucuke, sampeyan bisa nemokake godhong godhong cilik dadi ora apik. Iki pancen bener yen sampeyan tuwuh ing iklim sing luwih panas tinimbang zona 8. Ing pungkasan musim panas bisa uga legy lan kecoklat ing tambalan, mbutuhake pruning ringan.

Hama

Ana sawetara hama sing winates banget sing kayane nyerang tanduran iki. Nyatane, tahan rusa lan cenderung tahan hama sacara umum! Nanging ana sawetara perkara sing bisa dianggep enak.

Penambang godhong bisa teka kanggo ngunjungi. Hama cilik iki bakal ngunyah garis ing godhong tanduran sampeyan, lan godhonge luwih cilik tinimbang godhong-godhongan enom, nanging ora bakal mandheg nggawe panganan cepet ing tanduran.

Kanthi iki, bisa uga angel ngilangi. Nanging, sampeyan bisa milih nolak wiwitane kanthi nyemprotake kabeh permukaan godhong kanthi rutin njupuk lenga kanggo njaga hama. Ngenalke nematoda ono gunane menyang lemah sampeyan bisa mbantu mateni wong diwasa sing diwasa.

Slug kondhang amarga ngemil tangga Jacob, lan dheweke uga angel mandheg. Gunakake umpan kayata Taman Aman Slug & Siput Umpan kanggo nggodho omo iki adoh saka tanduran lan racun.

Pungkasane, ana rong kewan sing kepincut cedhak karo tanduran iki. Kucing utamane kepincut karo tanduran sing luwih enom, amarga ambune padha catmint . Kajaba iku, groundhogs golek godhong-godhongan sing apik tenan.

Rong hama iki bisa uga luwih angel ditangkep tinimbang hama normal amarga terus-terusan. Nanging, sijine jubah kawat ing tanduran sampeyan kudu ngalang-alangi, uga tutup baris sing ngambang. Amarga kembang sampeyan uga bisa nggambar pollinator, tutup baris ngambang minangka solusi sementara.

Penyakit-penyakit

Jacob biru
Kembang biru.

Kaya serangga, sawetara penyakit sing bisa nyebabake tanduran sampeyan. Nanging, ana loro sing umume umum.

Sawetara titik godhong jamur kahanan bisa tahan ing kahanan sing luwih lembab. Sanajan umume ora bisa mateni tanduran sampeyan, tanduran kasebut bakal ndadekake angel ngasilake tanduran klorofil, sing bisa nambah tuwuhing tanduran. Gunakake Monterey Liqui-Cop utawa fungisida tembaga liyane babagan iki.

Umumé, penyakit sing paling umum kanggo andha Yakub yaiku jamur bubuk . Iki uga disebabake dening kelembapan utawa asor ing godhong lan nyebabake kahanan sing tepat kanggo tuwuh jamur. Njupuk lenga minangka cara sing apik kanggo nambani kahanan iki lan nyegah pangembangan luwih lanjut.

Ing titik godhong jamur utawa jamur bubuk, sampeyan bisa uga kudu mbusak godhong-godhongan sing kena pengaruh kasebut kanthi ati-ati lan dibuwang, bisa nyegah panyebaran. Nanging yen wis maju mung sawetara titik awal, luwih becik ngatasi masalah tinimbang mung nyopot.