Papalo: Tumbuh Pengganti Cilantro sing Fantastic

Navigasi Cepet

apa bug putih cilik ing tanduran iki

Apa sampeyan golek sulih cilantro sing apik? Amarga cilantro cenderung bolt nalika musim panas, mula tuwuh frustasi - lan musim iki pengin kanggo tuwuh kanggo salsa kita! Aku duwe alternatif kanggo sampeyan: jamu papalo.



Sanajan ora pati ngerti, ramuan sing gampang tuwuh yaiku rasa sing kuat lan sregep. Aku ngelingake campuran kembang nasturtium, jeruk nipis, lan cilantro ingkang kinasih.



Produk sing apik kanggo Akeh Papalo:

Perawatan Cepet

Conto sing apik banget kanggo papaloquelite sing produktif
Conto sing apik banget kanggo papaloquelite sing produktif.
Jeneng umum Papalo, papaloquelite, ketumbar Bolivia, yerba porosa
Jeneng Ilmiah Porophyllum ruderale
Wektu germination 7-21 dina ing 70 ° F
Dina Kanggo Panen Panen terus-terusan dibutuhake
Cahya Sinar srengenge kebak kanggo iyub-iyub
Banyu: Rata-rata
Lemah Rata-rata subur
Pupuk Klambi paling ndhuwur kanthi kompos 1 ″ saben taun
Hama Panginten dadi obat anti hama
Penyakit-penyakit Kerentanan penyakit sing ora dingerteni

Asal-usul papalo bisa dilacak bali menyang Meksiko, sing dadi pilihan minangka alternatif cilantro sing panas lan digunakake ing macem-macem panganan Meksiko. Sampeyan bisa nemokake ing pasar Meksiko kanthi jeneng quilquina, yerba porosa, papaloquelite lan broadleaf.



Papalo kalebu kulawarga informal quelites sing mbutuhake sayuran ijo semi-thukul ing tengah lan Amerika Selatan. Sayuran ijo sing bisa dimakan iki sugih ing vitamin lan nutrisi. Dheweke tuwuh kanthi subur ing alas, dadi tanduran sing gampang banget ditandur ing kebon sampeyan.

Rasane wicaksana, rasane papalo minangka campuran rempah-rempah arugula lan cilantro, lan rue rue. Yen sampeyan ora seneng rasane sregep, pilih godhong sing luwih enom - rasane luwih entheng.

Herb pepalo kasedhiya ing rong jinis utama: godhong amba lan godhong sempit. Kaya sing sampeyan bayangake, dheweke dibedakake karo ukuran godhonge, kanthi papalo broadleaf luwih umum. Umume sing ngerteni yen macem-macem godhong sempit rasane cukup sabun lan malah luwih tajem tinimbang ketumbar.

Perawatan Herb Papalo

Tanduran papalo ing awal September, isih kuwat
Tanduran papalo ing awal September, isih kuwat.



Jeneng 'papalo' asale saka tembung Nahuatl kanggo kupu, lan 'papaloquelite' tegese godhong kupu. Kembang papalo nyedhiyakake nektar kanggo kupu-kupu, lebah lan polinator liyane sing migunani.

Wiji papalo meh padha karo wiji dandelion sing duwe gagang lan payung kanggo nulungi angin lan germin ing papan liya.

Cahya



Papalo tuwuh subur amarga panas lan panas, sing bisa dingerteni amarga oyot ing Meksiko. Tandur ing srengenge kebak lan delengen kanthi bledosan kanthi tuwuh sing enak.

Banyu

Banyu nalika lemah rada garing. Ora butuh ton banyu, mula manawa campuran lemah sampeyan ora kakehan banyu lan awasi kelembapan kanthi tliti. Aku seneng banyu sing jero lan ora asring kanggo papaloquelite.

Lemah

Iki dudu tanduran sing milih-milih, mula lemah ora akeh banget. Mung kudu dikuras kanthi apik supaya ora ana banyu sing jumeneng sawise udan panas.

Pupuk

Sampeyan pancene ora perlu pupuk jamu iki. Bakal tuwuh kanthi apik tanpa tambahan, yen sampeyan nggunakake lemah pot pot kanthi kualitas dhuwur . Yen sampeyan kudu, ganti karo kompos sapisan saben musim utawa tambahake sawetara pupuk organik alon-alon .

Propagasi

Cara paling apik lan paling gampang kanggo nyebar yaiku kanthi winih. Sow langsung ing Mei utawa mengko. Yen transplantasi, wiwiti wiji ing njero omah banjur transplantasi menyang kebon sawise udakara 6 ″.

Tip: Nalika diwiwiti saka wiji papalo, priksa manawa lambung wiji kasebut utuh. Perkecambahan mudhun nganti 10% yen rusak.

Pruning

Jupuk wutah ndhuwur kanggo ningkataké grumbulan (lan priksa manawa nggunakake alat kemasan ing pawon)! Yen sampeyan tetep tuwuh tanpa dipotong, mula bakal floppy. Amarga alasan iki, sawetara petani nandur akeh papalo ing jejere siji lan sijine supaya saling ndhukung.

Panen

Panen lan nyimpen ramuan papalo pancen gampang banget
Panen lan nyimpen ramuan papalo pancen gampang banget

Panen papalo iku gampang banget. Iki minangka ramuan 'potong lan teka maneh' klasik, mula aturan panen sing padha ditrapake kaya sing ditrapake kanggo kemangi utawa ramuan klasik liyane.

Cukup jepit godhong seger kaya sing dibutuhake, luwih milih njupuk godhong sing luwih tuwa yen pengin rasa sing luwih leguk, lan tuwuh sing luwih enom yen pengin rasa sing luwih alus. Panen tunas enom uga kudu ningkatake grumbulan, amarga sampeyan lagi motong tips lan meksa tuwuh sisih.

Masalah

Masalah sing Akeh

Papalo sensitif suhu. Nalika tuwuh kanthi apik ing wulan panas, sampeyan kudu ngawasi nalika musim salju diwiwiti lan suhu wiwit mudhun. Wenehi prune kanthi angel nganti sawetara inci ing ndhuwur permukaan lemah supaya ora udan salju.

Ati-ati aja nganti nggulung. Kurang luwih mung siji kesalahan sampeyan ing tanduran iki, saengga masalah bosok utawa jamur bisa tuwuh.

Hama lan Penyakit

Masalah hama ora umum kanggo ramuan papalo. Tanduran kasebut dhewe minangka obat serangga alami, mula sampeyan ora kudu kuwatir yen bakal rusak dening hama.

Kayane tahan banget kanggo panyakit, saengga bisa dadi tanduran sing frustasi banget!

FAQ

P. Apa tanduran papalo bisa dipangan seger?

TO . Babar pisan! Sampeyan bisa panen, ngumbah, lan nyuwek godhonge supaya dicampur karo salad, utawa dicincang lan ditambahake minangka bumbu seger ing taco wengi yen pengin. Sampeyan uga bisa masak, sing dadi pilihanku.

P. Apa tanduran papalo mekar?

TO . Yen sampeyan ngeculake tanduran, sampeyan bakal weruh kembang-kembang ijo semu coklat pucuk ing pucuk cabang. Dheweke pancen ayu banget, nanging ora bisa mambu sing apik banget, mula aku nyoba ngindhari sambel papalo.

Q. Apa aku kudu pupuk tanduran papalo?

TO . Iki ora wajib kanthi cara apa wae, nanging sampeyan bisa nambah inci ukuran kompos minangka klambi paling ndhuwur, utawa nggunakake pupuk organik pelepasan lambat kanthi granular yen pengin nambah tuwuh.