Tanduran lan Tumbuh Lampu Telinga Gajah 101

Navigasi Cepet

Ing Tanduran kuping gajah , uga dikenal kanthi jeneng Colocasia utawa Alocasia, dikenal kanthi godhong gedhe. Tanduran iki cocog kanggo setting lanskap berlapis amarga godhong sing abot, peteng, lan kadang pola iki.



Tanduran kuping gajah warna-warni, wiwit ijo nganti ireng lan wungu. Yen sampeyan mikir nandur bolam kuping gajah ing kebon sampeyan, sampeyan bakal tekan panggonan sing bener.



Apa Lampu bohlam Gajah?

Lampu kuping gajah raksasa garing sawise diangkat saka lemah
Lampu kuping gajah raksasa garing sawise diangkat saka lemah. Sumber:

Kuping gajah sing bener diarani alocasias, dene kuping gajah sing ora aktif diarani colocasias. Loro-lorone duwe bohlam, sanajan istilah sing luwih akurat yaiku corm.

carane nyingkirake aphid abang

Sawise ditandur, tanduran iki tuwuh kanthi cepet lan bisa dobel utawa malah ukuran telu yen dirawat kanthi bener. Umume ditandur ing kontainer. Tanduran iki gampang ditanam maneh amarga sampeyan mung bisa ngilangi lan nandur ing papan liya tanpa diwiwiti maneh.



Tanduran kuping gajah saya populer ing pungkasan taun 1990an, nalika tanduran tropis dadi tren anyar amarga tuwuh kanthi ukuran lan warna. Tanduran iki isih misuwur ing wilayah tropis amarga gedhe banget lan bisa nambah kapribadian ing kebon sampeyan.

Dadi, ayo ngerti cara nandur bolam kuping gajah kanthi bener supaya sampeyan bisa ngrasakake kaendahane tanduran sing apik iki.

Sadurunge Sampeyan Tanduran…

Sadurunge tanduran bolam gajah, kudu dielingi bab-bab ing ngisor iki.

Cuaca lan Suhu



Tanduran kuping gajah tuwuh subur ing srengenge lan tuwuh ing musim panas. Dheweke seneng hawa anget udakara 50 ° F (10 ° C). Nanging, yen dirawat kanthi bener, tanduran iki bisa urip uga ing mangsa adhem. Dheweke uga bisa ditutupi lapisan mulsa sing bisa nglindhungi nalika musim salju.

carane ngrawat tanduran luh bayi

Tanduran iki butuh srengenge bisa tuwuh. Luwih becik diwenehi iyub-iyub sebagean nalika suwene panas banget, nanging nalika musim salju, luwih becik menehi sinar srengenge langsung.

Lemah

Tanduran kuping gajah kudu ditandur ing lemah sing loamy sing ngemot akeh bahan organik, sing bisa ditambah liwat kompos. Lemah ing taun mesthi lembab amarga tanduran iki butuh akeh lembab kanggo tuwuh.

Jarak



Jarak sing cocog kanggo tanduran iki gumantung banget karo jinis tanduran sing lagi tuwuh. Sawetara tanduran kudu diwenehi jarak 10 feet kaki, dene sawetara kudu diwenehi jarak 6 feet kaki, amarga oyot butuh papan kanggo nyebar ing ngisor lemah.

Tanduran

Sadurunge tanduran bolam kuping gajah, coba pilih umbi sing tepat. Yen sampeyan milih umbi sing gedhe, gebu lan cukup kuwat kanggo nahan godhong gedhe, godhong kuping gajah bakal gedhe lan subur. Nalika nandur, apike sampeyan paling sethithik 5-6 ″ inci amarga tanduran sampeyan butuh akeh papan kanggo tuwuh.

Luwih becik miwiti ditanem ing kontainer sing gedhe amarga gampang supaya lemah tetep lembab, nanging mesthine sampeyan bisa nandur ing njero lemah. Priksa manawa nutupi asrama paling ora ing lemah 1 ″ inci.

Banyu

Priksa manawa tetep nyiram tanduran iki. Meh kabeh tanduran kuping gajah tuwuh nganti 72 ″ inci (183 cm), utawa malah luwih dhuwur, mula mbutuhake akeh banyu saben wektu. Luwih becik nyingkirake tips lan batang lan banyu ing oyot amarga menehi kelembapan kanggo kabeh tanduran.

apa sampeyan bisa ngembang asparagus ing pot

Pupuk

Tanduran iki tuwuh cepet, nanging butuh akeh panganan kanggo tuwuh. Priksa manawa ngetrapake pupuk kanthi rutin supaya tanduran ora mati.

Cara nandur bohlam Gajah

Corms saka Colocasia esculenta siap ditanam
Corms saka Colocasia esculenta siap ditanam. Sumber:

Yen sampeyan duwe kebon sing amba lan jembar, luwih becik milih papan kanggo tanduran iki. Kanggo kuping gajah, pilih papan sing bakal akeh srengenge lan suhu ing ndhuwur 55 ° F (13 ° C). Sadurunge nyelehake corm ing lemah, tambah kompos 2 inci amarga tanduran iki butuh akeh bahan organik kanggo tuwuh.

Tanduran iki tuwuh subur antara pH 6-7. Yen lemah banget asam, cukup tambah jeruk nipis utawa belerang kanggo ngimbangi pH. Langkah sabanjure yaiku nggali bolongan sing paling sethithik 4 ″ inci banjur lebokake bohlam ing njero. Pucuk bohlam sing rata kudu nuding mudhun. Sawise rampung, tutup bohlam ing lemah sing lembab nganti ditutup kabeh.

Gunakake pupuk seimbang ing tanduran kuping gajah saben 2 minggu lan tanduran bakal cepet tuwuh. Yen sampeyan ndeleng godhong coklat, potong sadurunge nambah jumlah lan priksa manawa ngombe tanduran kanthi rutin supaya ora kedadeyan.

cara aerasi pekarangan kanthi tangan

Sajrone mongso musim salju, suda asupan banyu lan trim godhong saben-saben. Sampeyan uga bisa mindhah tanduran iki ing njero ruangan nalika musim salju.

Amarga gampang maneh tatanan bolam kuping gajah, sampeyan bisa nggali corm kanthi cepet, nanging priksa manawa nangani bolam kanthi ati-ati banget supaya ora rusak.