Misah Bawang: Ngoptimalake Paket Pabrik

Navigasi Cepet

Dina iki, aku bakal nuduhake sampeyan babagan cara misahake bawang lan nggedhekake nilai bibit sing dituku ing toko!



Nalika sampeyan tuku bawang, leeks , utawa allium liyane ing pusat kebibitan utawa kebon, umume nggawa kontainer enem bungkus sing lagi rame. Sanajan sampeyan miwiti winih sampeyan ing omah, iki bisa dadi masalah.



Penting kanggo misahake supaya bisa ningkatake pembangunan. Bawang gedhe ora bakal wujud yen sampeyan duwe gumpalan tanduran macet dadi sak papan!

Luwih asring, pamula bawang bombay akeh banget. Umume amarga wiji bawang iku sithik banget. Ing wiwitan nursery, bisa uga disengojo amarga ngerti yen paling ora siji ing saben kompartemen bakal urip, sanajan biaya liyane.

bibit bawang
Siji binih winih bawang. Iki minangka bawang Spanyol sing legi legi.



Kanthi sabar sethithik, sampeyan bisa ngatur supaya kabeh wong bisa urip lan berkembang. Iki nggawe kontainer bawang ngemot enem paket dadi salah sawijining tawaran bibit sing paling apik sing bisa sampeyan tuku! Dadi, coba dakbukak liwat cara misahake bawang saka kurungan.

Goleki bawang bombay enem sing sehat, kanthi bisa tunas ijo sabisa. Coba cegah wong sing umume wis kuning, amarga dheweke mula kurang gizi.

Yen bisa, pilih bungkus sing ukurane kurang saka 6 ″, amarga umume luwih gampang dipisahake, nanging aja kuwatir yen mung bisa nemokake bibit sing luwih dhuwur. Sampeyan uga isih bisa entuk panen sing akeh.

Tutup pot pembibitan
Tutup saka pot nursery. Ana wolung bawang sing macet dadi siji bagean. Sampeyan bakal sok dong mirsani godhong njaba wiwit kuning, tandhane kudu transplantasi.

Temokake ROOT Sampeyan



Sampeyan duwe bawang bombay - saiki, langkah sabanjure yaiku ngerteni sepira ala proses iki.

Miwiti kanthi nyopot alon-alon bagean saka bawang saka pot nursery. Yen bawang anyar cekak, kemungkinan sampeyan bakal weruh luwih akeh lemah tinimbang oyot, lan bakal luwih gampang misahake.

Bawang wiji sing dawane 10 ″ ing umure katon luwih kaya gambar ing ngisor iki: 6-10 bawang cilik kanthi kusut saka oyot sing ora dingerteni.

Bawang root
Bibit trikatuka sing kusut lan oyot banget.



Ora ana indikasi visual babagan endi akar bawang bisa diwiwiti, utawa tanduran endi. Sampeyan mung bisa nyumurupi oyot saka oyot sing ora ana pungkasane gumpalan squared-off.

Sampeyan kudu ngilangi akeh campuran pot sabisa kanggo ndeleng sakliyane bibit. Gunakake driji kanggo ngresiki lemah kanthi alon-alon kanthi cepet tanpa ngrusak massa oyot sing lembut.

Dadi alus, amarga tanduran wis saingan karo nutrisi lan ora mbutuhake karusakan tambahan kanggo diatasi.

Lemah dicopot saka bawang
Sawise sampeyan ngilangi lemah sing akeh, bibit bawang kudu katon kaya iki.

Coba jelasake dhasar dhasar bibit bawang, nanging yen sampeyan ora bisa ngrampungake, aja padha sumelang.

Wektu Mandi Kanggo Bawang Sampeyan

Ing jalur iki, saiki wayahe bawang bombay duwe rendhem kanggo rehidrasi.

Banyu nyedhiyakake rong prekara kanggo proses iki. Sawise direndhem, oyot individu bakal rada kenthel lan dadi luwih luwes, dadi luwih gampang dipisahake. Kajaba iku, banyu kaya pelumas kanggo mbantu oyot bisa geser.

Bawang direndhem kanggo hidrat
Sijine bawang ing banyu lan wenehi istirahat, dheweke wis entuk!

Wenehake bawang bombay kanggo rendhem sing dawa lan dawa. Aku seneng bawang kanggo ngaso ing banyu paling ora 45 menit nganti sakjam.

Sajrone wektu kasebut, sampeyan bisa nyiyapake amben sing arep ditandur bawang.

apa cahya warna sing beda mengaruhi tuwuhing tanduran

Bawang kaya akeh nitrogen ing lemah, mula nambahake bahan sing kaya nitrogen sing ora bakal ngobong oyot empuk kasebut minangka ide sing apik. Priksa manawa lemah sampeyan longgar lan aerasi, amarga bawang kudu meksa lemah nalika mbentuk bohlam. Lemah sing apik uga kudu dilakoni.

Sawise trikatuka direndhem sawetara wektu, saiki bali lan deleng maneh. Kemungkinan dheweke bakal wiwit alon-alon ngendhokke awake dhewe saka bentuk pot, nanging isih bakal rada angel.

Bawang sawise direndhem
Akar bawang sampeyan kudu wiwit longgar.

Ing jalur iki, aku nggunakake pucuk driji kanggo misahake root root kanthi luwih alon. Pikirake kaya nalika nyikat driji ing rambut. Sampeyan ora pengin narik oyot kanggo ngilangi, nanging sampeyan mung pengin pisah.

Sampeyan isih bisa ndeleng lemah ing tengah-tengah bal ROOT. Mbusak lemah sing paling akeh bisa nggawe bawang bombay dadi luwih gampang.

Ganti pilihan kanggo ngowahi massa oyot ing banyu lan nggunakake pucuk driji supaya bisa dipisahake tanpa kudu ngrusak utawa ngrusak oyot.

Ngenali Endi Kanggo Miwiti Misah Bawang

Nggoleki ngendi kanggo miwiti misahake bawang
Saiki wayahe ngerti babagan ngendi arep misahake bawang.

Sanalika umume lemah metu saka massa oyot, saiki wayahe mriksa gumpalan kasebut. Sawetara bawang ing njaba katon luwih gampang dipisahake tinimbang liyane. Pilih sing katon paling gampang, lan alon-alon gulung batang bawang ing sisih kasebut.

Kayane sampeyan kudu bisa ngasilake? Yen mangkono, wiwiti bawang. Yen ora, baleni maneh kanggo mriksa massa oyot lan coba golek sing paling gampang kanggo dipisahake dhisik.

Miwiti misahake bawang
Miwiti misahake bawang.

Genggeman alon-alon dhasar batang bawang, ing sadhuwure massa oyot, lan coba entheng. Sampeyan kudu bisa gogog rada adoh saka oyot liyane.

Yen kayane lagi jebul maneh, celupake oyot ing njero banyu banjur ucul. Iki nggawe oyot luwih lunyu maneh lan mbantu sampeyan pisah.

Bawang pertama iki biasane paling angel dipisahake. Nanging sabar sampeyan, pungkasane bakal entuk ganjaran.

Bawang pertama pisah
Bawang pisanan wis dipisahake, lan oyot sing dawa lan sehat!

Yen wis ana sing gratis, teles maneh massa oyot kanggo turah, lan wenehake bawang sing wis pisah ing banyu. Iki tetep dadi terhidrasi lan bahagia nganti siyap nandur.

Baleni maneh proses iki, nemokake bawang ing njaba sing bakal bisa dicopot. Yen ana resistensi serius, ganti menyang sing beda banjur coba maneh, utawa gesek oyot liwat banyu maneh supaya udan isih udan.

Bawang liyane sing dicabut saka massa ROOT, proses bakal luwih gampang. Sawetara pungkasan praktis dhewe bakal pisah.

Ngrusak ROOT Pecah Lan Nyiapake Tandur

Bawang pungkasan katon kaya oyot akeh.

Bawang pungkasan sing isih pungkasan isih tetep nemplek ing oyod apa wae sing rusak nalika proses pamisahan.

Sampeyan kudu nyikat alon-alon ing pucuk driji kanggo mbusak bit sing ana. Aja meksa kekuwatan nyata, cukup geserake driji mudhun. Punapa mawon sing pecah, sampeyan bakal pungkasan ing tangan, uga sawetara rereget sing ilang, perlite , lan campuran pot liyane.

Sisa oyot rusak
Sawetara oyot sing rusak nalika proses kasebut.

Biasane, oyot-oyot iki sing langsung bebas yaiku oyot sing lemah, utawa sing paling akeh digandhengake karo medium sing tuwuh. Bijin bawang sampeyan ora bakal ilang, lan bisa langsung mlebu tumpukan kompos.

Ana langkah liyane kanggo nyiyapake bawang kanggo tanduran ing wektu iki. Sampeyan pengin mriksa bawang bombay kanthi rapet kanggo ndeleng kepiye rupane.

Bawang sing kapisah
Coba waca seedling bawang sing apik lan ati-ati.

Bawang dibentuk ing lapisan. Nanging, nandur bawang bombay sing duwe lapisan njaba sing rasane langsing mung njaluk bosok dibentuk ing tanduran bibit sampeyan.

Copot lapisan njaba sing langsing kaya bagean coklat sing ditampilake ing gambar ing ndhuwur. Sampeyan pengin eksterior rasane seger lan resik.

Iki uga wektu sing pas kanggo nyuda gagang sing kuning. Priksa manawa paling ora ana siji tangkai ijo sing sehat ing bawang bombay supaya bisa diwenehi rendhem ing sinar srengenge!

Bawang sing wis pisah wis siyap ditandur
Deleng kabeh akar bawang sehat!

Pungkasane, tinimbang ora nandur siji gumpalan bawang sing kuwat banget, saiki sampeyan duwe pirang-pirang sehat lan sehat sing bakal dilebokake ing lemah.

Roti bawang sing dipisahake 5 inci suwene kanggo nggawe bolam sing gedhe lan sehat, utawa udakara 2 inci yen sampeyan pengin nandur bawang ijo.

Aja sampah banyu sing digunakake kanggo pamisahan. Gunakake kanggo banyu ing tanduran! Sisa pot pot isih ing tanduran, lan sampeyan ora prelu ngisi kaleng banyu utawa golek selang.

Kaya sing sampeyan ngerteni, misahake bawang minangka nilai sing apik banget.

Saka bagean kasebut, aku duwe wolung tanduran sing sehat. Nganti adoh saka paket enem iki, aku wis entuk 36 tanduran lan isih duwe rong bagean liyane sing bisa dipisahake! Aku ngarep-arep luwih saka 50 bawang bakal ditandur nalika rampung.

Proses iki bisa digunakake kanthi nyata ing kabeh kulawarga allium. Aku nindakake iki kanggo leeks uga, lan saya entuk akeh panen saben taun.


Waca Misahake bawang bombay gampang lan panen luwih gedhe! Apa macem-macem bawang bombay favorit sampeyan? Apa sampeyan tuwuh bawang ijo, utawa sampeyan seneng duwe bohlam gedhe? Kandhani kabeh crita bawang sampeyan ing komentar!