Perawatan Tanduran Ula - Tuwuh 'Basa Ibune Hukum'

Navigasi Cepet

Yen aku kudu nggawe penghargaan kanggo kebon omah sing paling apik kanggo pamula, tanduran ula sing asor utawa 'Basa Ibune Mantu' bakal menang.



Sampeyan cukup ora bisa nglirwakake tanduran iki sajrone wulan lan mula ora apik. Dheweke duwe tampilan sing apik lan apik ing omah sampeyan, lan malah ngilangi racun (benzena, formaldehida) saka omah sampeyan.



Tanpa mikir maneh, ayo ngerti babagan cara ngrampungake, ngrampungake masalah, lan nyebar tanduran ula sing apik banget.

Ringkesan Tanduran Ula

Pandhuan ngrawat tanduran ular kebak ing.
Jeneng umumTanduran ula, ilat ibu mertua, rami busur busur
Jeneng IlmiahSansevieria trifasciata
KulawargaAsparagaceae
Asal UsulAfrika barat
DhuwurNganti 40 inci
CahyaSinar srengenge langsung, saring cahya sing atos
BanyuRingan
Suhu40-85 ° F
AsorRata-rata
LemahLemah pengeringan gratis
PupukPupuk ing musim semi kanthi pupuk 20-20-20 sing dicampur ing wadhah banyu.
PropagasiMotong utawa dibagi
HamaNyamuk jamur

Ibu ing Basa Law duwe godhong pedhang sing kandel lan vertikal. Godhongé ijo tuwa lan aksen karo batang-batang ijo sing luwih cerah sing horisontal sadawane glathi kaya godhong. Sawetara jinis duwe wates warna kuning ing godhong.

Macem-macem Tanduran Ula



Nalika umume masarakat ngakoni tanduran ula minangka godhong warna ijo-kuning klasik, ana macem-macem kultivar sing bisa dipilih.

Sansevieria trifasciata
Sansevieria trifasciata 'Ireng Ireng'

'Black Gold' duwe godhong sing kontras banget, kanthi pusat ijo-ijo peteng banget dikepung karo ujung kuning / emas sing terang.

Sansevieria trifasciata
Sansevieria trifasciata 'Black Jack'

'Black Jack' duwe pola godhong sing padha, nanging tuwuh luwih cekak tinimbang relatif 'Black Gold'.

Sansevieria trifasciata
Sansevieria trifasciata 'Black Robusta'



'Robusta Ireng' katon kaya tanduran ula godhong ireng saka kadohan, nanging godhong kasebut sejatine ana warna ijo peteng. Godhonge duwe salaka perak sing disiram.

Sansevieria trifasciata
Sansevieria trifasciata 'Cylindrica'

'Cylindrica' minangka kultivar sing paling unik, kanthi batang bunder sing bentuke bunder katon ing lemah.

Sinau Luwih Luwih : Perawatan Cylindrica Sansevieria

Sansevieria trifasciata
Sansevieria trifasciata 'Futura Robusta'



'Futura Robusta' duwe godhong sing luwih amba lan tuwuh luwih cekak tinimbang varietas liyane. Godhong biasane ijo-ijo perak, kanthi garis ijo tuwa.

Sansevieria trifasciata
Sansevieria trifasciata 'Futura Robusta'

'Futura Superba' duwe pola godhong tanduran ular klasik, nanging saya suwe saya cekak. Cocog kanggo papan lan apartemen cilik.

Sansevieria trifasciata
Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii'

'Gold Hahnii' minangka kultivat kompak kanthi ujung emas sing kandel lan pusat ijo sing cahya. Pilihan sing padhang banget!

Sansevieria trifasciata
Sansevieria trifasciata 'Golden Flame'

'Golden Flame' minangka salah sawijining kultivar sing paling apik. Godhong anyar diwiwiti kanthi warna kuning sing padhang banjur alon-alon 'luntur' dadi warna ijo alami.

Sansevieria trifasciata
Sansevieria trifasciata 'Moonshine'

'Moonshine' paling dianggep minangka kultivar 'albino'. Godhonge meh perak murni, nggawe kontras sing apik karo kultivar liyane.

Sansevieria trifasciata
Sansevieria trifasciata 'Laurentii'

'Laurentii' minangka salah sawijining kultivar sing luwih populer sing didol ing toko, kanthi pinggiran kuning sing padhang lan pola ijo zigged ing tengah.

Perawatan Tandur Ula

Amarga tanduran ula duwe godhong succulent, mula kalebu ing kategori jinis 'atur banjur lali'. Sampeyan ora butuh perawatan, banyu, utawa cahya sing akeh, nanging sampeyan isih kudu menehi sethithik katresnan yen sampeyan pengin bisa urip subur.

Cahya

Menehi tanduran ular sing padhang lan ora langsung yen sampeyan pengin. Nalika bisa urip ing kahanan cahya sing sithik, umume bakal tuwuh luwih alon lan warnane kurang. Titik sing apik yaiku udakara 3-6 'adoh saka jendhela sing akeh cahya.

Banyu

Amarga tanduran ula duwe godhong succulent, mula ora butuh akeh banyu. Supaya lemah rada lembab lan aja nganti banyu. Yen sampeyan asring ngombe, tanduran ular bakal dadi lembek lan mula bosok kanthi cepet.

Lemah

Jinis lemah sing paling apik kanggo tanduran ula yaiku campuran lemah ungu ing Afrika kanthi pasir ditambah kanggo saluran tambahan.

Yen sampeyan pengin nyampur lemah dhewe, gunakake resep iki:

tanduran ula utawa ilat ibu mertua
  • 1 bagean lemah kebon
  • 1 bagean gambut
  • 2 bagean perlite utawa watu pambangun

Pupuk

Kanggo menehi tanduran ula kesempatan sing apik kanggo berkembang, pupuk saben wulan saben musim semi lan musim panas. Gunakake pupuk houseplant kualitas sing ora ana nitrat.

Sajrone musim salju, coba ilang pupuk nalika tanduran tuwuh alon-alon.

Repotting

Pandhuan repotting lengkap ing.

Sampeyan ora perlu pot maneh ula amarga seneng banget karo oyot. Nanging, yen dadi abot lan wiwit entek, pot maneh menyang pot sing ukurane mung sawetara inci saka pot saiki.

Sinau Luwih Luwih : Cara Repot Tanduran Ula Sampeyan

Pruning

Kadhangkala, pucuk godhong bakal dadi coklat utawa kabeh godhong bakal mati. Yen kedadeyan kasebut, sampeyan mung kudu nyuda godhong sisih tengen ing lumahing lemah kanggo nyopot kabeh. Ora ana gunane nglereni bagean saka godhong amarga ora bakal tuwuh maneh saka titik sing dipotong.

Priksa manawa nggunakake alat nglereni disteril!

Tanduran Tanduran Ula

Kaya tetanduran jinis sukulen, tanduran ula nyebar kanthi cara nyuda godhong utawa divisi. Kita wis entuk informasi luwih lengkap babagan cara nggawe artikel ing teknik panyebaran tanduran ula .

Yen sampeyan pengin ngreksa variegasi tanduran ula, nyebar kanthi divisi, dudu potongan godhong - yen sampeyan nyoba nganggo godhong, tanduran bakal malih dadi godhong ijo.

Proses panyebaran Daun

Potong godhong tanduran ular lan iris nganti 3-4 ″ potong. Priksa manawa sampeyan ngelingi sisih endi godhonge sing ndhuwur lan endi sisih ngisor.

Lebokake potongan sisih-sisih tengen ing campuran lemah sing seger lan jupuk pot ing area sing padhang lan ora langsung.

Sawise udakara 3-4 minggu, stek kasebut bakal diwiwiti rooting. Sawise sawetara wulan, sampeyan bakal duwe akeh tanduran ular sing bisa dienggo!

Masalah

Perawatan Tandur Ula

Hama

Kaya tanduran kebon, tanduran ula rentan kena mealybug lan tungau laba-laba . Kaloro hama kasebut nyerang godhong tanduran laba-laba kanthi cara sing padha, nyedhot getah metu saka godhong.

Yen sampeyan ngalami serangan sing abot, luwih becik sampeyan miwiti maneh karo tanduran anyar. Nanging yen sampeyan nyekel dheweke kanthi cepet, sampeyan bisa nyegah infestasi ora saya gedhe.

Gempur tungau laba-laba kanthi nyisipake tanduran lan diusap. Kanggo mealybugs, usap nganggo swab katun saka alkohol sing digosok

Penyakit-penyakit

Penyakit sing paling umum yaiku bosok oyot amarga kakehan banyu. Umume amarga tukang kebon cenderung ngobati tanduran ula kaya jinis kebon omah liyane sing ora succulents, nyiram kanthi jadwal sing padha.

Solusi bosok oyot iku gampang: kurang banyu, lan ditrapake maneh ing lemah seger supaya oyot garing. Sampeyan uga kudu ngilangi godhong sing empuk.

Sampeyan uga bisa nemoni bintik-bintik teyeng coklat ing godhong, sing disebabake ngidini banyu lenggah ing godhong sajrone adhem utawa awan.

FAQ

P. Tanduran ula saya ora tuwuh lan wis pirang-pirang wulan aku nandhang. Ana apa?

A. Yen sampeyan tuku nalika musim gugur lan musim salju, pancen wajar yen tuwuh saya alon. Iki minangka wulan asrama sing tuwuh anyar mandheg utawa alon banget. Nanging, yen sampeyan lagi ing musim semi lan musim panas lan isih durung tuwuh, priksa maneh pandhuan perawatan ing ndhuwur lan delengen manawa sampeyan ora menehi tanduran sing dibutuhake.

P. Godhong ular saya saya lembek nanging lemah garing lan saya ora ngombe. Ana apa?

A. Yen sampeyan positif manawa sampeyan ora ngombe tanduran ula, mula ana sebab panyebabe: lemah sampeyan kakehan banyu, utawa bakal bosok godhong. Priksa manawa lemahmu gambut banget lan akeh banyu, lan waca maneh bagean-bagean penyakit kanggo ndeleng manawa ana bosok.

P. Godhong ular saya lemes utawa kerut, ana apa?

A. Ora kaya umume tetanduran, godhong tanduran ula bakal udan nalika entuk banyu akeh banget! Nanging, yen godhong katon kerut utawa wiwit ditekuk, tandhane yen tanduran ora cukup banyu.

P. Apa tanduran ula beracun?

A. Kabeh bagean saka tanduran ula mung beracun. Racun sing ditemokake ing tanduran bisa nyebabake ilat lan tenggorokan dadi bengkak lan mati rasa. Ing kasus sing abot, bisa uga ana kasusahan ing saluran pencernaan.

Nalika dosis kurang saka tanduran biasane ora ngasilake gejala, dosis gedhe bisa nyebabake mutah utawa mual.