Spade vs Shovel: Endi sing kudu dipilih?

Navigasi Cepet

Spade vs shovel? Ngenteni, apa ora padha? Basa Inggris pengin sampeyan precaya, nanging kita saiki kudu mbuktekake.



Jeneng spade lan shovel asring digunakake kanthi ijol-ijolan, sanajan ing toko, mula ora heran yen wong bingung! Ana bedane ing antarane wong loro iki, lan prekara iki pancen gedhe. Kita kene kanggo nuduhake endi lan kapan nggunakake, ngirit wektu lan gaweyan ing kebon sampeyan.



Spade lan Sekop Favorit:

Produk Fitur
Fiskars Long Handle Digging Shovel Sekop Paling Apik Fiskars Long Handle Digging Shovel Sekop Paling Apik
  • Blade Steel 14-Gauge
  • 57,5 'Suwene
  • Blade Ngasah
Priksa Rega Saiki
Tugas abot Alat Bully 12-Gauge Round Point Shovel Tugas abot
  • Blade Steel 12-Gauge
  • 59,2 'Suwene
  • Gagang Fiberglass
Priksa Rega Saiki
Spade Paling Apik Fiskars 46 Inci Square Spade Taman Spade Paling Apik
  • 14-Gauge Steel Bucket
  • Gedhe D-Nangani
  • Dilapisi bubuk
Priksa Rega Saiki

Apa Bedane?

Bedane gedhe yaiku shovel lan spade digawe kanggo macem-macem tugas. Siji sejatine ora bisa ngganti sing liyane babagan panggunaan, mula sebabe umume kebon duwe loro jinis. Tugas kasebut bisa uga katon padha kaya teori, nanging duwe alat sing pas kanggo masing-masing nggawe prabédan sing luar biasa.



Dadi gampang, shovels dig lan spade bakal dicedok lan diiris. Yen sampeyan pengin nggali bolongan, pilih sekop. Yen sampeyan kudu mindhah tumpukan bahan sing longgar, pilih spade. Mesthi wae, ana akeh sekop proyek lan spade sing dirancang. Kanggo ngatasi masalah kasebut, ayo goleki kanthi tliti babagan sekop lan sekop.

tandur gedhang ing banyu

Sekop

Sekop
Sekop digawe kanggo nggali.

Shovels biasane duwe scoop, agul-agul dibunderaké karo titik ing mburi. Iki minangka wujud klasik sing biasane dakpikirake nalika mikir 'sekop'. Dheweke uga duwe gagang dawa sing nutup kerugian saka glathi kaya sendok.

Migunakake



Sekop ora mung kanggo digali, nanging iku tugas utamane. Kurva pinggiran agul-agul sing dikombinasikake karo titik sing cetha ngarepke iku sampurna kanggo mecah lemah lan njupuk rereget. Sampeyan uga bakal ngerti manawa bentuk agul-agul nggawe alat iki istimewa nalika ngrusak bumi. Sawise sampeyan nggali bolongan, bilah cekung dadi gampang diisi ulang.

Nggolek papan ing amben kebon anyar? Ujung sing luwih landhep saka shovel uga ngidini nyuda suket utawa suket kanthi lancar. Sudut lengkungan agul-agul bisa digunakake kanggo mbantu ngrusak lemah uga.

Nangani kadang sudhut ing endi sing cocog karo batang pisau dadi pangguna duwe pengaruh apik karo beban. Nangani sekop biasane paling dawa 48 ″ utawa luwih, sing menehi akses menyang bolongan jero.

Spades

Spade
Spades tegese kanggo mindhah lemah utawa nggawe pinggiran parit sing resik.



Beda karo shovel, spade duwe agul-agul persegi panjang, gumantung saka merek lan panggunaan khusus. Pucukane rata lan landhep tinimbang dibengkokake kanthi titik. Nalika mbandhingake bentuk agul-agul, shovel pancen mirip spade ing geladhak kertu luwih saka spade nyata!

Spades asring duwe gagang sing luwih cekak tinimbang shovels, sing menehi kontrol luwih akeh nalika nggunakake. Gagang bisa uga duwe genggeman sing bentuke D ing pungkasan kanggo nyedhiyakake genggeman sing apik lan titik pangsi tangan. Bilah biasane luwih cilik lan kurang cekung.

Cukup narik, shovel salju asring spade gedhe karo sisih, kaya scoop kompos. Amarga panggunaan tartamtu, kita bakal entuk alamat sing beda njupuk shovel salju .

carane nyingkirake cacing kubis kanthi alami

Migunakake

Kekirangan sekop yaiku kekuwatan sekop. Duwe bentuk sing luwih tepat tinimbang shovel sing clunky, spade cocog kanggo keperluan khusus.

Bilah spade sprei sing landhep lan landhep dirancang kanggo nglereni rereget lan lebu. Iki bisa ngrusak bumi lan ngethok oyot kaya piso liwat mentega. Alat iki uga cocog kanggo ujung sing mbutuhake sudut sing tepat lan garis sing resik, kayata trench utawa amben kebon. Sampeyan bisa nggunakake spade kanggo ngikis suket sing alus ing lumahing lemah.

Kayane ora katon, nanging spade minangka skuter sing mahir. Pinggir lurus cocog kanggo ngangkat bahan sing longgar. Uga, ukuran lan bentuk alat iki supaya gampang mindhahake beban kanthi cepet lan efisien. Kayane aneh yen milih agul-agul sing luwih cilik sing bisa dicoba… sawise kabeh, apa ora bakal njupuk bahan sing kurang?

Nanging elinga bobote materi sing bakal sampeyan obah. Kajaba sampeyan minangka atlet utawa seneng olahraga ing gedung olahraga, kemungkinan sampeyan bakal ngucapake matur nuwun amarga akeh sing luwih entheng. Kajaba iku, apa sing ilang saka volume sampeyan kanthi cepet. Pakaryan kasebut bakal rampung kanthi luwih cepet nganggo alat iki.

Milih Spade utawa Sekop

Sekop vs sekop
Sekop vs sekop? Kita bakal ngurutake apa sing sampeyan butuhake dina iki!

Sampeyan bisa uga ora katon minangka keputusan sing gedhe, nanging gunakake blanja shovel / spade kaya alat kebon liyane. Ana macem-macem bahan lan kualitas sing duweni pengaruh gedhe ing kagunaane. Umume agul-agul digawe saka waja, nanging bahan gagang beda-beda. Iki minangka bahan cekelan sing paling umum.

Materi Pros Kontra
KayuKuat, klasikSplinters kanthi umur
FiberglassOra nyandhangRegane lan ora bisa diganti
WajaSejatine peluruAbot banget
AluminiumMurahBengkok gampang

Kanggo informasi luwih lengkap babagan faktor sing kudu dipikirake nalika tuku shovel utawa spade, priksa artikel iki babagan milih sekop sing paling apik .

Produk sing Disaranake

Kanggo miwiti panelusur kanthi langsung, iki ana sawetara shovel / spade sing disaranake.

Fiskars Long Handle Digging Shovel

Fiskars 96685935J LNG Hndl Digging Shovel Fiskars 96685935J LNG Hndl Digging Shovel
  • Cocog kanggo nggali lemah sing angel
  • Las baja 14-gauge nglereni agul-agul baja lan 18-gauge ...
  • Bilah sing diasah dadi gampang nembus ...
Priksa Rega Saiki

Shovel angel iki kabeh baja, dadi kekiatan bisa dijamin. Bilah sing kuwat duwe sikil sing gedhe banget kanggo mlebu ing lemah. Uga nduweni titik sing tajem lan rega sing ora bisa dikalahake. Kekuwatan sekop iki, plus garansi seumur hidup, ndadekake pilihan utama ing kebon sampeyan.

kados pundi tanduran ubi jalar

Alat Bully 12-Gauge Round Point Shovel kanthi Fiberglass Long Handle

Alat Bully 92515 12-Gauge Round Point Shovel kanthi Fiberglass Long Handle Alat Bully 92515 12-Gauge Round Point Shovel kanthi Fiberglass Long Handle
  • 100% Digawe ing Amerika Serikat
  • Bahan Komersial
  • Garansi umur winates
Priksa Rega Saiki

Yen sampeyan wis ngrancang nggawe shovel, sing iki kanggo sampeyan. Sekop iki regane kanggo gagang sing kuwat lan ora bisa dipecah, digawe nganggo telung tembok fiberglass, dikuatake karo kayu. Bilah baja luwih kenthel kanggo tahan lama. Regane cukup kanggo kualitas sing bakal ditemokake ing kene.


Fiskars 46 Inci Steel D-nangani Square Garden Spade

Fiskars 46 Inci Steel D-nangani Square Garden Spade Fiskars 46 Inci Steel D-nangani Square Garden Spade
  • Cocog kanggo edging, nglereni trench, ngiris ...
  • Desain D-gagang ekstra gedhe nawakake aman ...
  • Las baja 14-gauge nglereni agul-agul baja lan 18-gauge ...
Priksa Rega Saiki

Fiskars digawe ing dhaptar maneh, lan ana alesan sing apik. Spade iki waja saka baja nganti agul-agul. Ing mburi gagang yaiku genggeman D sing gedhe banget sing bakal pas karo tangan sing sarung tangan kanthi gampang. Pengulas ngerti babagan daya tahan lan fleksibilitas spade iki. Yen sampeyan wis mutusake yen butuh spade, iki minangka pilihan sing apik.


Pungkasane, ora adil mbandhingake spade vs shovel amarga dirancang kanggo macem-macem panggunaan. Yen sampeyan pengin tugas kasebut rampung, pancen ora bisa ngganti sing liyane. Ing jiwit, sampeyan bisa nggunakake spade kanggo ngeduk utawa shovel kanggo mindhah, nanging ora bakal luwih efisien. Dadi, nalika milih, pikirake tugas ing ngarep lan pilih manawa sampeyan butuh tenaga penggalian sekop, sekrup irisan tajam, utawa kalorone.