Wintercreeper: Spindle Fortune ing Taman

Navigasi Cepet

Apa sampeyan nggoleki tanduran kebon anggur kanggo nyedhiyakake godhong ijo sing jelas ing pergola mburi omah sampeyan? Wayahe mriksa wintercreeper! Wit sing nyusup, menek iki bisa tuwuh kanggo nggawe atap sing gampang. Iki uga cocog kanggo pager ijo. Lan iku paling apik kanggo tutup lemah uga!



Euonymus fortunei ana pirang-pirang warna. Ijo murni, campuran cahya lan peteng gabungan, putih krime, lan uga ungu iku ora umum. Ditanam kanthi abot, ana macem-macem sing cocog karo meh kabeh papan.



Dina iki, kita bakal bisa ngrampungake wit anggur sing apik banget iki. Ayo ngobrol karo creeper musim salju!

Produk Perawatan Musim Dingin:

Ringkesan Creeper Musim Dingin

Wintercreeper
Wintercreeper bisa tuwuh minangka tanduran anggur, shrub, utawa ground cover.
Jeneng Ilmiah: Euonymus fortunei
Jeneng umum: Creeper mangsa, wintercreeper, spindle Fortune
Kulawarga: Celastraceae
Dhuwur & Nyebar: 6 ″ -12 ″ minangka tutup lemah, 2′-4 ′ minangka grumbul, 20 ′ utawa luwih minangka wit anggur
Sun: Srengenge kebak nganti iyub-iyub, nanging srengenge / sunar sunar luwih disenengi
Lemah: Lemah sing apik. Aja nganti lemah sing abot sing ora gampang udan.
Banyu: 1x saben minggu ing cuaca sing entheng, luwih akeh ing cuaca panas
Hama & Penyakit: Skala euonymus, empedu Mahkota, bintik-bintik rwaning, jamur, aphid

Kabeh Babagan Spindle Fortune

Lapisan musim dingin ungu nglapisi amben kebon cilik sing diselehake ing omah
Lapisan musim dingin ungu nglapisi amben kebon cilik sing diselehake ing omah.



Pasangan lan triad godhong dipanggonke adhep-adhepan ing wit anggur iki. ROOTlets cilik uga metu saka wit anggur kanggo nangkep dhukungan. Iki nggawe tanduran bisa tuwuh jejeg.

Kanthi dhukungan, bisa uga ana trellis utawa wit, bisa nganti tekan dhuwur banget. Dhuwur 50 kaki ora umum kanggo musim salju! Uga bisa tuwuh dadi tutup lemah sing endhek. Teralis cekak bisa digunakake kanggo nyengkuyung pakulinan gundukan kaya semak.

Sawise ditetepake lan akeh cahya, wit anggur bakal miwiti tahap mekar. Kembang iki ora katon mewah. Nyatane, gampang dilewati, amarga ukurane udakara 5mm. Kelopak kembang kanthi warna kuning ijo lan dicampur dadi godhong-godhongan.



Nalika kembang mudhun, tanduran wiwit woh. Woh-wohan iki minangka woh wohan beri ijo pucet sing ora bisa dipangan, saben ana wiji jeruk. Sawise woh wohan garing lan dibagi, winih kasebut bisa ngasilake tanduran anyar.

Creeper musim salju duwe wilayah asli sing jembar. Bisa ditemokake ing saindenging negara Asia. China, Jepang, Korea, Thailand, Vietnam, Indonesia, lan India mung akeh banget. Luwih milih iklim sing sedheng ing endi wit anggur bisa tuwuh dadi potensine sing sejati.

Jinis Winter Creeper

Euonymus fortunei
Canadale Gold minangka kultivar musim salju sing populer.

Ana akeh kultivar tanduran Euonymus. Sanajan ora bisa nutupi kabeh amarga macem-macem, aku bakal nampilake sawetara ing kene. Aja ragu-ragu nggoleki varietas liyane!



Euonymus fortunei, 'Emerald' n 'Emas'

Saben tanduran Emerald 'n' Emas bisa ukuran udakara 4-5 kaki, lan bisa mundhak nganti meh 4 kaki. Godhonge ana warna ijo sing padhang lan apik banget kanthi wates emas sing amba. Sinar srengenge kebak paling apik kanggo ngembangake warna sing padhang. Yen ganti musim, warna-warna godhong godhong enom… nalika musim salju, duwe godhong semu abrit.

Euonymus fortunei, 'Canadale Gold'

Godhong nggilap kanthi corak margine emas minangka tandha saka Emas Canadale. Macem-macem iki uga bisa mundhak, nanging gundukan sing ora teratur lan ora rata. Batange bakal nyebar kanggo ngisi ruangan sekitar. Iki calon sing apik kanggo latihan anggur.

Euonymus fortunei ',' mini '

Diarani minangka 'baby wintercreeper', kultivar iki umume 1-1,5 kaki kanthi bentuk gundukan, lan ambane nganti 6 kaki. Referensi 'bayi' asale saka godhong, sing cenderung luwih cilik tinimbang spesies liyane.

Euonymus fortunei, 'Coloratus'

Umume diarani musim salju ragi ungu. Kultivar iki cenderung duwe pakulinan mounding sing padha karo winter winterrere. Nyebar minangka tutup lemah uga padha. Ing endi macem-macem yaiku warna godhonge. Sisih ndhuwur ijo mengkilap, lan ing ngisor godhong wernane murni. Ing pungkasan musim gugur, godhonge ganti dadi ungu murni lan pungkasan dadi musim salju.

Euonymus fortunei, 'Vegetus'

Nalika dibungkuk, creeper musim salju sing gedhe-gedhe gedhe dhuwur 2-4 kaki. Paling apik digunakake minangka bentuk creeping kanthi godhong ijo sing apik. Kultivar iki arang banget adhem, dadi cocog kanggo iklim sing adhem. Sayange, iki uga gampang kena serangga skala.

Perawatan Tandur Creeper Musim Dingin

Tampilan permen saka wintercreeper yaiku sing menehi jeneng festival
Tampilan permen saka wintercreeper yaiku sing menehi jeneng festival.

Tumbuh cepet, tanduran euonymus iki ora gampang pilih-pilih. Ya, ana sawetara pilihan - apa kita kabeh? - nanging gampang ketemu. Dadi, ayo ngrembug babagan apa sing bakal ditresnani amarga kondhisi sing sampurna.

Cahya & Suhu

Creeper musim salju cenderung kuat saka zona 5-8, uga sawetara kultivar sing ngidinke zona 9. Syarat sing enteke kaya variabel. Sanajan sabar karo kabeh kahanan cahya, tuwuh paling apik kanthi sinar srengenge nganti sebagean. Iki ora ateges ora bisa njupuk shade lengkap, nanging bisa uga nyoba munggah supaya bisa luwih cahya.

Gumantung saka jumlah cahya sing ditandur tanduran, godhong-godhongan dhewe bakal beda-beda kanthi warna. Tanduran warna-warni bakal entuk tandha sing khas ing srengenge lengkap. Varietas ijo murni bisa dadi ijo luwih peteng utawa luwih entheng, gumantung saka kultivar.

suhu lan njero ruangan ruangan lan monitor asor

Ing wilayah sing panas banget kaya watese antarane zona 9 lan 10, pilih titik sing luwih mencorong. Bayangan parsial kanggo ngrampungake nyuda panas srengenge langsung ing godhong tanduran.

Banyu

Nalika isih enom, sampeyan kudu ngombe creeper luwih asring tinimbang nalika wis digawe. Bisa ditrima kanthi nandhang kekeringan minangka tanduran tuwa.

Isih, luwih milih kelembapan sing tetep lan teratur ing lemah. Mbanyoni saben minggune apik banget ing cuaca sing adhem. Ing cuaca panas, tambahake frekuensi penyiraman kanggo nyegah layu.

Lemah

Euonymus fortunei
Emerald 'n Gaiety minangka kultivar musim salju sing populer.

Lemah sing cekap lan udan iku cocog kanggo tanduran sampeyan. Sampeyan bisa ngidinke macem-macem kahanan lemah, yen drainase apik. Aja nganti lemah sing udan deres, amarga bisa nyebabake kahanan bosok.

Asam lemah ora penting, nanging cenderung ora sabar banget karo alkalinitas sing dhuwur. Umume asam-asam liwat pH lemah-alkalin ora apa-apa.

Pupuk

Umume, tanduran iki ora mbutuhake pupuk. Toleransi gizi lemah sing kurang apik. Kasunyatane, pambuahan kanthi berlebihan bakal nyebabake tuwuh dadi cepet. Liwati pupuk kanggo sing iki, mung ora prelu.

Propagasi

Motong utawa wiji minangka cara panyebaran paling gampang kanggo creepers mangsa.

apa jinis sistem oyot sing ana ing tanduran ivy

Kanggo nglereni, pilih tuwuh anyar sing sehat. Gunakake gunting steril, copot dawane 4-6 inci sing paling ora ana patang pasang godhong. Gawe potongan ing ngisor godhong sing paling endhek. Tundha godhong sisih ngisor banjur selehake ing lemah pot sing lembab. Care kanggo nglereni tanduran kaya sampeyan jinis liyane.

ROOT bakal tuwuh saka tatune sing ditinggalake amarga nyopot godhong ngisor. Nalika oyot kasebut paling sethithik dawa, sampeyan bisa transplan menyang pot sing luwih gedhe. Tandurake tanduran menyang kahanan ruangan sadurunge transplantasi ing lemah.

Saka wiji, tandur winih paling sethithik 1/4 ″. Tindakake lemah kanthi teratur lembab nganti wiji germin. Supaya dijaga ing njero omah nganti tuwuh paling ora 3-4 ″, banjur harden.

Pruning

Pruning creeper mangsa sampeyan kudu rampung amarga siji saka rong sebab. Sampeyan bisa prun kanggo ngindhari panyebaran invasi, utawa prune supaya katon kosmetik.

Gunting pruning resik perlu kanggo nyegah panularan penyakit saka tanduran menyang tanduran. Sterilisasi gunting sampeyan ing antarane potongan yen bisa.

Masalah karo Creepers Sampeyan

Woh wohan musim salju
Woh-wohan saka macem-macem creeper 'Sunspot' iki wernane khas.

Ora ana tanduran sing pancen tanpa masalah. Ayo ngatasi kesulitan sing bisa diadhepi!

Masalah sing Akeh

Lemah sing kurang sithik minangka tanggung jawab kanggo tanduran iki. Banyu ngadeg utawa lemah sing teles banget nggawe kahanan sing ngidini jamur bisa tuwuh. Jamur iki bisa nyerang oyot tanduran.

Overwatering nyebabake akeh masalah sing padha karo saluran pembuangan sing kurang. Goleki kelembapan sing konsisten, nanging aja kakehan banyu.

Hama

Skala euonymus minangka risiko utama kanggo musim salju. Serangga skala waja iki bisa nyebabake defoliasi tanduran kanthi lengkap, lan bisa uga mateni. Wangun skala iki uga bisa nyerang tanduran liya, kalebu Ivy inggris , pachysandra , holly, lan liya-liyane.

Semprot minyak hortikultura efektif nyerang serangga skala enom. Sampeyan uga bisa mbusak infestasi cilik kanthi tangan. Ladybugs lan tawon parasit bisa digunakake minangka pilihan ngilangi hama sing migunani.

Sing diwedeni aphid uga masalah potensial. Hama cilik sing nesu iki bakal dadi panganan sing ana ing jus tanduran. Aku seneng nggunakake semprotan minyak neem, nanging sabun insektisida bisa uga efektif. Lan mesthine, ladybug sing dakkandhakake ing ndhuwur seneng mangan kutu!

Penyakit-penyakit

Tanduran mahkota bakteri minangka risiko potensial kanggo tanduran creeper. Iki nggawe tuwuh kaya bunder, babak ing garis lemah. Galls bisa ukuran diameteripun loro utawa luwih inci. Suwe-suwe, galls bisa nyebabake tuwuh sing saya ringkih lan mandheg. Tanduran enom bisa dipateni kabeh.

Bakteri sing digawe saka lemah iki angel diilangi, mula nyegah minangka perlindungan sing paling apik. Tanduran kasebut mlebu ing tanduran liwat tatu ing pangkalan tanduran. Aja rusak saka trimmer senar menyang pangkalan tanduran. Yen wilayah sing wis prun ana ing cedhak lemah, gunakake segel pruning kanggo nyegah infeksi.

Antrasnosis lan bintik-bintik rwaning liyane bisa uga ana. Iki luwih gampang diobati tinimbang mahkota, matur nuwun sanget! Gunakake semprotan biofungisida, fungisida adhedhasar tembaga, utawa bledug fungisida adhedhasar belerang. Njupuk lenga uga bisa digunakake kanggo nyegah tampilane maneh.

Jamur bubuk bisa uga ana ing lokasi sing lembab. Priksa manawa tanduran duwe aliran udara ing sakiwa tengene. Semprot minyak neem ing kabeh permukaan godhong supaya ora berkembang utawa ngobati tambalan cahya sing wis ana. Yen jamur wis parah, gunakake semprotan biofungisida.

Pitakon Paling Kerep

Euonymus fortunei
Sawetara spesies musim salju duwe godhong-godhongan sing beda-beda.

Mangkene sawetara pitakon sing asring ditakokake babagan creeper musim salju.

P. Apa gunane taman ing creeper musim salju?

TO . Sampeyan bisa tuwuh creeper mangsa minangka tutup lemah, wit anggur utawa shrub, gumantung saka pilihan sampeyan. Wangun semak mbutuhake pruning sing luwih konsisten kanggo njaga bentuk lan ukurane.

Q. Apa wintercreeper invasi?

J: Ing pira-pira ing sisih wétan AS, Euonymus fortunei pancen dianggep invasi. Iki pancen bener banget ing wilayah alas utawa ing pinggiran. Nalika tuwuh ing saindenging lemah, tanduran kasebut bisa ngalih tanduran asli. Sawise tekan wit, mula bisa munggah ing ndhuwur kanopi wit kasebut. Rootlets ngidini supaya bisa nyekel ing kulit kanthi stabil.

Wilayah sing luwih anget, kayata sisih kidul utawa kidul-kulon AS, ora cenderung nyerang.

Q. Apa musim salju musim salju luwih sabar?

TO . Creeper musim salju, yen wis ditetepake, bisa nambah toleransi luwih apik kanggo kahanan garing lan mbutuhake kurang banyu. Minangka tanduran enom, perlu mbanyoni kanthi konsisten.


Wintercreeper bisa digunakake minangka tutup lemah, minangka kontrol erosi, utawa malah minangka bahan pager sing urip. Vine bakal gampang munggah kanggo nggawe atap ijo ing pergola, lan gampang banget dirawat. Ora preduli panggunaan sing sampeyan rencanakake kanggo creeper, sampeyan bakal bisa nggumunake!